“Quan publico un tuit penso més que no ofengui a ningú que en si faig faltes d’ortografia”

(FOTO: MARIA ROSA FERRÉ)

Entrevistem Lur Rosinés, una jove pagesa de Sant Pere de Riudebitlles que s’ha fet popular amb els seus posts a les xarxes socials

Dona, jove, pagesa i tuitaire. Quatre conceptes que, junts, trenquen tots els tòpics, però la combinació de tots tres amanida amb una gràcia natural i una espontaneïtat fora mida l’han situat en una de les posicions de privilegi dins les xarxes socials, especialment a Twitter, on té una legió de seguidors que celebra les seves piulades com si fossin els gols del Barça, i incondicionals que fins i tot li perdonen les faltes d’ortografia. Compaginar la vida personal i la virtual no és fàcil, però comença a dominar el mitjà i ja sap dosificar-se, encara que tardi quatre dies a contestar les interaccions. El seu èxit és tant que ja li han demanat que es faci youtuber. De moment, es manté dins del remolí de Twitter, que prou feina li dona, tenint en compte que treballa al camp i cria una filla. La pagesa influencer totterreny pot amb tot.Aquesta setmana fa vacances de la feina i també de les xarxes. Ja té el tuit preparat per triomfar de nou.

Està d’acord amb l’etiqueta de pagesa influencer?
Al principi no m’hi considerava però ara ja penso que potser sí, que ho soc. Gràcies a Twitter em ve a conèixer moltíssima gent, es fan la foto amb mi, perquè m’han agafat ‘carinyo’. Tinc seguidors de fa molts anys i vora 80 perfils, sempre hi són i quasi s’han convertit en fans. És una cosa que no he buscat, me l’he trobat.

Com porta l’èxit a la xarxa?
En un moment donat la situació em va començar a absorbir. Perquè veus que la gent respon, agrada el que fas, i això és addictiu. Però ara ja començo a planificar, a decidir quan dir què. Al principi publicava 6 o 7 tuits al dia però ara prefereixo posar-ne un i bo cada dos o tres dies.

Com va començar tot?
Al principi no feia tuits sobre pagesia. Quan publicava ningú em feia cas, així que hi vaig estar un any i com que m’avorria ho vaig deixar. Dos anys després vaig tornar i, com molta gent, opinava sobre política perquè va coincidir amb els inicis del procés. Com que també m’avorria vaig començar a parlar del meu dia a dia. Quan vaig començar a parlar sobre coses quotidianes és quan vaig rebre més respostes.

I va triomfar.
De cop i volta, amb la meva bestiesa del dia, anava pujant de seguidors. Em van començar a publicar tuits als diaris i em retuitejaven gent coneguda que té molts seguidors i encara vaig pujar més…

O sigui, comença a parlar de vostè i tot es revoluciona.
Exacte. Crec que a la gent li agrada més perquè s’hi pot veure reflectida i és més fàcil interactuar.

I ja s’ho passava bé.
Clar, jo al final del dia em venia de gust riure, més que filosofar i parlar de política.

Creu que amb les seves piulades ajuda la pagesia?
Sí, ara estic en un grup que es diu Pagesos GPS, una plataforma que agrupa pagesos i pageses de tot Catalunya que som actius a les xarxes socials. La finalitat és fer difusió de la pagesia, reivindicar-la i donar-nos suport els uns als altres.

S’ha autocensurat en algun moment?
No em censuro però m’ho penso dos cops si publicar un tuit o no. Quan publico un tuit penso més que no ofengui a ningú que en si he fet una falta d’ortografia. Si he generat molta polèmica he deixat de contestar. Però no he esborrat mai cap piulada. No soc classista a la xarxa, jo contesto a tothom.

Com es maneja amb els ‘haters’?
Quan parlava de política m’havien dit de tot. Però no bloquejo ningú mentre siguin respectuosos. Ara amb mi ja no s’atreveixen, sobretot perquè tinc tota una xarxa de gent que em defensa.

Li aporta algun benefici, la xarxa?
A mi m’està obrint moltes portes, sobretot en contactes amb gent del sector de la pagesia. Si un dia em quedo sense feina ara sé on puc anar. He conegut gent molt interessant. Twitter no em promociona però ja posa publicitat entre els meus tuits al meu perfil. Compten més les interaccions que el nombre de seguidors.

L’espanta l’èxit?
Una cosa que m’espanta és quan vaig a algun lloc, em reconeixen però no m’ho diuen. La gran majoria no sé qui són, no els conec, però ells a mi sí.

Què en pensa, la seva família, de tot això?
‘Flipen’ una mica. Els meus pares no utilitzen les xarxes, els ho he explicat i ara comencen a entendre-ho.

Té data de caducitat, la seva activitat tuitaire?
De moment, jo m’ho passo molt bé, i mentre això em motivi aniré fent.

A banda de Twitter també és a Instagram.
Sí, fa poc que hi soc i tinc 1.400 seguidors, però no m’hi dedico gaire perquè no tinc temps!

Tanca Twitter per vacances?
Sí, i ja tinc el tuit pensat per anunciar-ho.

També et pot interessar

Comentaris