Mas Albornà posa en marxa una campanya d’igualtat interna

04/01/2018 - 10:41h

La Fundació Mas Albornà ha iniciat una campanya d’igualtat interna transversal, que arriba d’una manera o altra a tots els departaments i sectors de la fundació. Des de comunicació Cristina Barbacil explica que a Mas Albornà no tenen un problema concret de manca d’igualtat però que “el millor remei és la millor prevenció i cal erradicar conductes que es donen en el dia a dia sense que ens n’adonem”.
Així, l’objectiu de la campanya és formar i informar el col·lectiu de persones que configuren Mas Albornà -prop d’unes 400- de la importància de la igualtat i les conductes discriminatòries que es donen de manera subtil, però que formen part de la base de la societat d’avui en dia, amb l’objectiu d’identificar-les i conscienciar els seus responsables de la importància d’evitar aquestes actituds.
La campanya vol incidir directament en els problemes amb què es troben a Mas Albornà que, segons l’organització, s’agrupen en tres punts ben concrets.

Trencar estereotips
Segons el comitè d’igualtat cal treballar en el fet que totes les feines poden i han de ser compartides, des de les de l’àmbit domèstic fins a les tasques administratives o de gestió. Cal fer incidència a les persones que viuen a la llar/residència de Mas Albornà sobre el repartiment equitatiu de les tasques de la llar i no deixar que, pel fet de ser home o dona, hi hagi unes feines que les faci un o altre.
A més, cal fomentar les habilitats de les persones per davant del seu gènere. Els càrrecs intermedis o persones amb un equip al seu càrrec, a l’hora de sol·licitar personal de reforç, cal que incideixin en quines habilitats han de tenir els treballadors en comptes de parlar d’’una noia per fer gestions’ o ‘un noi per a descarregar’.

Ús del llenguatge
Segons la fundació, cal incidir en el fet que les paraules porten significats com ara no es pot parlar de ‘ties bones’ sinó de ‘noies que són maques’, per exemple, per tal d’evitar connotacions innecessàries.
A més, cal evitar gestos o contacte proper a persones del gènere femení pel sol fet de ser dones (abraçades, petons,etc) quan amb els de gènere masculí no es produeix. A més a més, des de la Fundació també volen fer prevenció sobre els estereotips que poden conduir a posteriors assetjaments sexuals.

Corresponsabilitat
Finalment, el tercer punt que vol explicar Mas Albornà als treballadors i treballadores és que tant el pare com la mare té drets per la criança, com ara permisos per anar al metge o reducció de jornada. La Fundació es troba que el seu és un sector molt feminitzat i són les dones les que assumeixen el 95% de casos aquests rols.

Per tirar endavant aquesta campanya s’han desenvolupat diverses accions com ara xerrades a les diferents àrees de la part empresarial, als usuaris de la llar, al centre ocupacional o a càrrecs intermedis.
A més a més, també s’han fet tallers al centre ocupacional com ara una jornada de sensibilització i exposició a través de dinàmiques i explicacions sobre què és la igualtat. També es fa una exposició de dibuixos i frases elaborades en aquests tallers i, en coordinació amb l’àrea de comunicació, es realitzaran tres píndoles de sensibilització adreçades al col·lectiu de Mas Albornà amb la finalitat d’explicar i fer entendre quina és la política d’igualtat a fer.

També et pot interessar

Comentaris