Mor de manera sobtada l’artista Àngel Camino

04/07/2022 - 10:05h

L’escultor, que residia a Sant Martí Sarroca, estava passant uns dies de vacances a Àustria

Aquest diumenge ha mort l’escultor Àngel Camino. La mort ha estat sobtada mentre l’artista que actualment resident a Sant Martí Sarroca estava passant uns dies de vacances a casa d’uns amics d’Àustria.

Camino tenia 68 anys i justament aquests dies havia presentat dues exposicions al claustre de Sant Francesc de Vilafranca.

Ángel Camino va néixer a Valladolid i va viure al País Basc on va conèixer l’escultor Jorge de Oteiza i va posar rumb a la seva vena artística mentre seguia els seus estudis de Química Industrial. Més tard. va estudiar a Deba (País Basc), l’Escola Massana (Barcelona) i a l’Atelier 17 a París. Als anys setanta i vuitanta es va dedicar a la docència a l’escola Illa de Sabadell, a l’Escola Massana i l’Escola de Gravat de Calella, entre d’altres centres. Actualment resideix i té l’estudi al Penedès. Algunes de les seves obres de caràcter monumental es poden veure de forma permanent a Amurrio (Álaba), Corea del Sud, Begues i Fuerteventura. Camino ha obtingut diversos premis, tant de gravat com d’escultura, beques i reconeixements.

L’any 2002, a Vilafranca, es va instal·lar la seva peça escultòrica de grans dimensions en homenatge a Lluís Companys situada a l’inici de la rambla de la Girada.

També et pot interessar

Comentaris