Anna Vallhonesta, la veu més fresca de l’estiu a RAC1

19/07/2022 - 23:15h

La periodista vilafranquina presenta des de dilluns ‘El món a RAC1’ en substitució de Jordi Basté i a partir del 29 d’agost dirigirà el ‘No ho sé’ de les nits agafant el relleu d’Agnès Marquès

Una periodista de cap a peus. Treballadora incansable i amb una senzillesa que l’ha catapultat al més alt de la fama. No és cap altre que la periodista vilafranquina, Anna Vallhonesta. Des de dilluns té el gran honor, però alhora la gran responsabilitat, de dirigir i presentar el programa radiofònic dels matins més escoltat de Catalunya: ‘El món a RAC1’. Amb només 34 anys i una llarga carrera al davant des d’aquest dilluns Vallhonesta presenta un programa de cinc hores, de 7 a 12 del migdia i fins al 26 d’agost envoltada d’un equip de vuit persones que es deixaran la pell per mantenir el lideratge radiofònic ara a l’estiu.

Sorpresa per la proposta

Corria el mes de maig quan Vallhonesta rebia una d’aquelles propostes que moltes persones del seu ram voldrien. Presentar i dirigir a l’estiu ‘El món a RAC1’.

“Em vaig quedar molt sorpresa”, diu amb tota sinceritat. I és que com cada estiu ella ja tenia programades les seves vacances i més després d’una temporada regular treballant de guionista-redactora al programa del Basté. “M’ho vaig estar rumiant durant un temps. Era una decisió molt important i un canvi molt gran a la meva vida professional”, explica. Però, finalment va acabar acceptant sabent que l’estiu que passarà serà totalment diferent del que ella s’havia imaginat.

Però en aquesta decisió hi ha una realitat ben palesa quan se sincera dient “oportunitats com aquesta no es poden deixar passar i penso que ho havia de provar per saber si realment m’agrada o no”. Dilluns va començar aquesta etapa que recordarà sempre i que s’allargarà fins al 26 d’agost. “Estava concentrada i amb tensió però amb pocs nervis. Tenia ganes de començar. Presentar un programa de cinc hores és molt esgotador, físicament i mentalment”, reconeix. L’esquema del programa segueix una línia semblant amb les dues primeres hores repassant l’actualitat per, tot seguit, encetar les tertúlies -amb nous contertulians respecte a la temporada regular- i rematar la darrera hora i mitja amb temes més frescos i de magazín.

Sis anys a RAC1

Vallhonesta porta sis anys a RAC1, tres al ‘Via Lliure’ i tres a ‘El món a RAC1’ com a guionista, justament els dos programes de més audiència a Catalunya. Des del 2011, però, que ja anava treballant als informatius de la cadena, als estius o bé per Nadal fent substitucions. Aquella època la combinava treballant a la redacció de Ràdio Vilafranca i Penedès TV.

Però a Vallhonesta se li girà més feina perquè el 29 d’agost, fet que la privarà de gaudir per primera vegada de la festa major de la seva Vilafranca arrencarà una aventura no menys engrescadora que aquesta. Dirigir de dilluns a divendres el programa de la nit ‘No ho sé’ de RAC1.

També et pot interessar

Comentaris