Mor el vendrellenc Valentí Carné Nin

08/07/2022 - 19:47h

Va néixer fa 80 anys i va ser nomenat portant d’honor de Santa Anna el 2020

Aquest divendres ha mort, a punt de complir els 80 anys, el vendrellenc Valentí Carné Nin.

Carné ha treballat molts anys a l’empresa d’assessoria laboral i fiscal familiar, fundada pel seu pare, Francesc Carné Güell, a la dècada dels anys quaranta del segle XX i que ara, ubicada al carrer Progrés, gestionen les seves dues filles: Nativitat (advocada) i Meritxell (graduada social).

Valentí Carné era president de l’Escola Santa Teresa, fundador de la Cooperativa d’Ensenyament Baix Penedès, medalla d’or del Col·legi de Graduats Socials i impulsor cultural, segons es va destacar en el seu acte de nomenament com a portant d’honor de Santa Anna l’any 2020, excepcionalment per a dues festes majors, també la del passat 2021, amb motiu de la pandèmia del coronavirus.

Els Portants d’Honor de Santa Anna 2020-2021 van ser, a més de Valentí Carné Nin: Joan Fontana Figuerola, Àngels Santacana Figuerola i Tomàs Trillas Mascaró.

Curiosament, Carné tenia actualment a casa seva la imatge de Santa Anna, patrona vendrellenca i que durant l’any és a casa dels Portants d’Honor.

Val a dir també que Valentí Carné era net de Valentí Carné Soler, escriptor i poeta local que fins i tot té un carrer dedicat al nomenclàtor vendrellenc; i que va ser un dels impulsors del col·legi d’assessors laborals a Tarragona, a la dècada dels anys 70.

Nascut el setembre del 1942, Valentí Carné Nin serà acomiadat aquest dissabte, a les 12h, a l’església parroquial del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris