La Policia Local de Vilafranca denuncia 100 conductors de patinets en quinze dies

La meitat de les multes són per conduir per sobre la vorera i s’han immobilitzat 11 vehicles

La Policia Local de Vilafranca ha interposat prop d’un centenar de denúncies a conductors de vehicles de mobilitat personal en quinze dies, en el marc de la campanya que es va dur a terme la primera quinzena de novembre. La meitat de les infraccions són per conducció per sobre les voreres, tot i que també s’han sancionat altres mals usos dels patinets: 10 per conducció negligent, 8 per circular més d’una persona, 3 per conduir menors de 16 anys, i 2 per superar els 25 km/h, a més d’altres conductes prohibides com la conducció amb auriculars.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa, ha indicat que l’objectiu de la campanya va ser reduir la sinistralitat amb aquest tipus de vehicles implicats garantint la integritat física de tothom i aconseguir “la convivència pacífica entre patinets i vianants”. Zaballa ha afegit que el control sancionador continua després de la campanya per fer complir l’ordenança però s’ha mostrat satisfet per la millora experimentada un cop passada l’etapa informativa i la sancionadora. El regidor ha explicat la conveniència d’aquesta iniciativa de control i promoció del bon ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) a les portes de la campanya de Nadal, quan es preveu que els patinets siguin un dels regals recurrents d’aquestes festes. “No volem criminalitzar els VMP. Estem a favor de l’ús dels patinets elèctrics perquè són una opció sostenible, però es demana una regularització del seu ús”, segons Zaballa.

Precisament de regularització n’ha parlat el nou cap de la Policia Local de Vilafranca, Joan Vich, que ha detallat que a partir del 22 de gener de 2024 serà obligatori disposar d’un certificat de característiques, el més semblant a una matrícula per identificar cada vehicle. Aquest certificat ja estarà disponible per als nous vehicles i els anteriors a la normativa tindran fins el 2027 per regularitzar-los. Amb aquest certificat es garanteix que el vehicle no pot superar els 25km/hora, ja que a més velocitat queda bloquejat.

Aquesta mesura, segons Vich, ajudarà força els cossos policials ja que els vehicles infractors algunes vegades es donen a la fuga abans de ser identificats. La vigilància del bon comportament dels patinets a la via pública la fan agents de paisà o efectius en motocileta, a més de l’ajut que proporcionen les càmeres de vigilància municipals. Les multes als infractors van dels 200€ fins als 1.000€ per actes molt greus.

L’acte de presentació dels resultats de la campanya de control per al bon ús dels MVP s’ha aprofitat també per presentar el cap de la Policia Local de Vilafranca que ocuparà aquest lloc mentre duri el període de comissió de serveis de l’anterior cap, Albert Romero. Es tracta de Joan Vich, un efectiu amb anys de servei a la comissaria de Vilafranca i que ha passat per diferents categories, des d’agent, caporal i sargent fins a sostinspector i sostcap. Natural de Palma de Mallorca, Joan Vich, a més és llicenciat en Dret amb formació en seguretat pública i ha desenvolupat la seva tasca com a agent de policia a altres localitats. El regidor Ramon Zaballa n’ha destacat l’estil resolutiu i la bona sintonia amb el nou cap a qui ha mostrat la seva absoluta confiança.

De la seva banda, Joan Vich ha volgut destacar que és el primer cop al cos vilafranquí que s’aposta per promocionar una persona de la casa per assumir el càrrec de cap i ha manifetsat que sent “orgull i il·lusió davant aquest repte personal”. Vich aposta per la transparència a l’hora de divulgar la feina feta per la Policia Local i ha subratllat la necessitat d’establir “feed back” amb la ciutadania.

També et pot interessar

Comentaris