Vilafranca en Comú creu que ha arribat l’hora d’un govern d’esquerra i progressista

14/02/2024 - 15:09h

Els comuns aposten per un gran acord després de l’aprovació de les ordenances fiscals i els pressupostos per al 2024

Aquest dimarts el grup municipal Vilafranca en Comú ha declarat que “ja és hora” d’arribar a un acord de
govern d’esquerres i progressista. Per David Espínola, membre de Vilafranca en Comú i assessor de Sumar al Congrés, aquest acord és necessari “per poder fer front als reptes de la vila els propers anys”, i assegurava que un acord de govern pot contribuir a garantir la continuïtat de l’estabilitat actual. “L’entesa hauria de ser senzilla, ja que tenim el rellevant precedent d’una entesa en les Ordenances Fiscals i els Pressupostos d’aquest 2024″, afegia.

Per la seva banda, Ramon Arnabat apuntava que les avinences demostrades amb els acords de les ordenances fiscals i els pressupostos “marquen una línia sòlida de cara al mandat i demostren que ens podem posar d’acord en relació a punts clau”. En aquest sentit, Arnabat explicava que l’acord per un govern d’esquerres “hauria d’incloure el Partit Socialista, Vilafranca en Comú, Esquerra
Republicana i la CUP”, encara que alguna d’aquestes formacions decidís no entrar al govern.

La regidora dels comuns, Montserrat Romagosa, recordava que actualment 16 dels 21 regidors són d’aquests quatre partits d’esquerres: “sabem que compartim coincidències programàtiques, on cada grup hi posa el seu accent particular, i hem de tenir present que 3 de cada 4 vilafranquins va votar per ser representat per un partit progressista i d’esquerres”.

Finalment, Espínola comentava que un acord de govern significaria “traslladar la part constructiva que hem anat elaborant conjuntament aquests mesos a la governabilitat, assolint una responsabilitat compartida d’algunes àrees”. Des de Vilafranca en Comú apunten que l’equip de govern “s’ha mostrat receptiu” davant la proposta d’un govern d’esquerres.

També et pot interessar

Comentaris