Els veïns dels Masos i Nirvana del Vendrell protesten contra la inseguretat i degradació de la urbanització

Una imatge de desatenció del barri dels Masos de Coma-ruga i Nirvana (Foto: Veïns)
11/04/2024 - 10:22h

Asseguren que en menys de dos mesos, entre gener i febrer, s’han comptabilitzat 11 robatoris i intents d’ocupació d’habitatges al barri.

Veïns de la urbanització dels Masos de Coma-ruga i Nirvana del Vendrell es queixen de la inseguretat i degradació que asseguren que pateix la zona i han decidit organitzar-se i engegar diverses accions d’autoprotecció i protesta “davant de la inacció del govern del Vendrell”, diuen en un comunicat.

Afirmen que s’han organitzat per tal de poder fer front a diverses onades de robatoris, ocupacions, tràfic de drogues i plantacions de marihuana a diferents cases de la zona. Els mesos de gener i febrer, xifren en 11 els robatoris i intents d’ocupació d’habitatges que es van registrar.

Segons apunten en el seu comunicat públic, la primera mesura va ser crear un grup de missatgeria instantània per poder mantenir un canal de comunicació compartit, estar alerta de moviments sospitosos als carrers i avisar de possibles emergències.

Actualment, més d’un centenar de veïns en formen part, ja que expliquen que senten amenaçada la seva seguretat personal (alguns dels robatoris s’han produït mentre els propietaris eren a l’interior de les seves pròpies cases). Les ocupacions de cases per part de clans i bandes de narcotraficants, juntament amb la deixadesa del manteniment de fanals, carrers i accessos al barri des de la carretera, generen un estat de pànic a la població.

Reunions amb el govern
El 27 de febrer, més de 30 veïns es van reunir amb l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, els regidors de Seguretat i Platges, Christian Soriano i Marta Tobella, respectivament; i amb el cap de policia local, Alfonso Herrero, per explicar-los aquesta situació i traslladar-los la degradació i decadència en què viuen: “carrers foscos amb fanals arrencats o que no funcionen, voreres en mal estat i accessos des de la carretera plens d’herba, sense il·luminar ni senyalitzar. La nul·la presència policial i la constatació que l’equip de govern només s’apropa al barri en períodes electorals també van ser dues queixes que els assistents a la reunió van posar sobre la taula”, diuen els veïns.

Així les coses asseguren també que des del consistori es va intentar tranquil·litzar els veïns, dient que l’onada de robatoris era una situació puntual. “Argumentaven també que la ubicació de la urbanització, a peu de la carretera N-340, juntament amb la immediatesa dels nusos de l’autopista AP-7 i C-32, facilita la fugida ràpida dels lladres”, expliquen els veïns.

Posteriorment, la regidora de Platges, Marta Tobella, va visitar el barri per prendre nota de les mancances i queixes exposades. En aquesta visita, també va anunciar un pla renove de l’enllumenat de més de 40 anys d’antiguitat i la instal·lació de càmeres de control de matrícules als accessos del barri per a l’any 2025. A més a més, per fer front al robatori de cablejat dels fanals dels carrers, es preveu substituir els actuals per fanals solars, “tot i que no es va concretar ni l’abast ni el calendari de la mesura”.

Finalment, aquest dimarts hi va haver una nova reunió entre els representants dels veïns i l’Ajuntament del Vendrell. “Ens costa molt poder obtenir compromisos concrets relacionats amb la falta de manteniment dels accessos i dels paviments de carrers, ni amb la substitució de fanals ni plan renove previst, ni del control d’accessos”, diuen respecte del posicionament polític, per bé que també valoren que “es preveu agendar una nova trobada”.

També et pot interessar

Comentaris