Els alcaldes socialistes de la demarcació acorden la creació de l’Agència d’Energia del Camp de Tarragona’

18/05/2009 - 08:34h

Els alcaldes socialistes de la demarcació han acordat aquest dissabte al matí l’inici de la creació de l’Agència d’Energia del Camp de Tarragona. Aquesta agència tindrà com principal objectiu la creació i potenciació d’energies renovables i, al mateix temps, l’estalvi de l’energia tradicional. En aquest sentit, des de l’administració central també s’impulsarà la creació d’empreses especialitzades en aquest àmbit. Així ho ha explicat a l’ACN, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, després de la reunió mantinguda al Vendrell amb diferents alcaldes del territori amb la finalitat d’establir estratègies comunes davant la situació econòmica i social actual.

ACN
D’aquesta manera, segons ha explicat del delegat del Govern, s’ha d’impulsar un canvi de model productiu sobre els pilars de la recerca i la innovació i en aquells sectors generadors d’ocupació com la indústria, el turisme, la logística i l’anomenada economia verda i els serveis socials.

Segons el delegat, l’estalvi i l’eficiència d’aigua i energia, el foment de les energies renovables, el suport als emprenedors i la pròpia actuació de les administracions així com la col·laboració amb l’Institut de Recerca de l’Energia a Catalunya seran alguns dels principals objectius.

Sabaté ha destacat la importància que tenen les persones aturades pel PSC i ha dit que una de les prioritats més importants en aquests moments és assegurar ‘el benestar dels ciutadans i les ciutadanes i, en primer lloc, les que més necessiten de suport’.

Una altra de les conclusions a les que s’ha arribat aquest dissabte és el ‘bon resultat que el binomi administració central i govern municipal està donant. En aquest sentit Sabaté ha destacat la necessitat de seguir apostant per la creació de treball i millorar l’ocupació en els sectors clau del territori.

Un cop acabat aquest acte, el delegat s’ha desplaçat a Reus per assistir a la clausura II Congrés de les Joventuts Socialistes del Camp de Tarragona. En aquest, s’ha elegit a Albert Bondesio amb el 100% dels vots com nou primer secretari un cop que Martina Garcia deixés el càrrec després de nou anys.

Les polítiques d’habitatge i l’actual situació laboral de molts joves i la situació econòmica en la que es troba el país són alguns dels punts que Bondesio ha volgut destacar durant la seva intervenció.

A aquest acte també hi ha assistit l’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, la subdelegada del govern de l’Estat, Teresa Pallarès i una cinquantena de joves simpatitzants amb la política socialista.

També et pot interessar

Comentaris