La Bisbal del Penedès presenta la caminada ‘Transhumant 2024’ que tindrà lloc l’1 de maig

Autoritats que van presentar la Transhumant 2024 (Foto: Ajuntament de la Bisbal del Penedès)
14/03/2024 - 21:04h

Hi ha previstos tres itineraris pels camins ramaders del Penedès, una visita gastronòmica i un dinar

La Bisbal del Penedès va acollir aquest dimecres la presentació de la Transhumant 2024, precisament davant del mural de la Transhumància que hi ha al municipi bisbalenc.

La Transhumant és una caminada pels camins ramaders del Penedès que es farà el dia 1 de maig i que comptarà amb una degustació de productes i de gastronomia del territori. Enguany, la ruta es farà sense ramat, i es podrà triar entre tres recorreguts al Baix Penedès, tots ells amb sortida des de la Bisbal del Penedès.

-Transhumant curta: 7,5 km

La Bisbal del Penedès-Masarbonès (amb tornada amb mitjans propis), i que inclourà un esmorzar a Masarbonès, una visita guiada i tast d’oli a les oliveres Toclum, dinar a la Bisbal del Penedès amb productes i cuina del territori i una samarreta commemorativa de regal.

-Transhumant mitja: 15 km

La Bisbal del Penedès-Masarbonès-La Bisbal, amb esmorzar a Masarbonès i també la visita guiada i tast d’oli, el dinar i la samarreta, però amb un recorregut el doble de llarg.

-Transhumant llarga: 24 km

La Bisbal-Plans by SICUS (Bonastre)-La Bisbal, que preveu avituallaments líquids als km 7 i 15, esmorzar a Plans by SICUS, dinar a la Bisbal del Penedès amb productes i cuina del territori i també la samarreta.

-Opció Gastronòmica

Aquesta opció preveu una visita i degustació a les oliveres Torclum, el dinar i la samarreta de regal, però sense cap caminada.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, Judith Vidal, ha explicat que “és un honor presentar la Transhumant a la Bisbal”, i va animar els assistents a l’acte de presentació a participar-hi, atès que enguany la caminada “acaba al nostre municipi amb un dinar molt complet, ja que la caminada és l’excusa per gaudir d’un bon àpat”.

L’organitzador de l’esdeveniment, Ramon Prat, ha explicat de la seva banda que “enguany no hi haurà ovelles perquè hi ha molts problemes en el món de la ramaderia i, a més, el Salvador -que ja ens va acompanyar temps enrere- ha estat molt malalt i no hem pogut comptar amb ell”. Quant a la caminada, Prat ha explicat que “és una sortida turística que inclou la caminada i la nostra realitat gastronòmica”.

Per la seva banda, l’alcalde de Masllorenç, Joan Miró, ha explicat que li va “semblar molt bé la iniciativa i que, per això, de seguida ens vam animar a participar-hi” i, tot seguit, ha animat als participants a “fer la sortida i conèixer Masarbonès”.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, finalment, creu que “per conèixer i estimar el territori el millor que podem fer és caminar”, i ha afegit que “amb aquesta sortida també fem un homenatge als pastors de la Bisbal i ho acompanyem amb gastronomia. Amb aquesta sortida coneixerem els enllaços entre els diferents municipis i conèixer racons, brindant amb vins i caves de Cellers Domenys i gaudint de la nostra gastronomia”.

Les inscripcions es poden fer a l’enllaç: https://www.inscripcions.cat/transhumant2024

També et pot interessar

Comentaris