L’IEP premiarà els millors treballs de recerca de batxillerat de tota la vegueria

Prop de 3.000 alumnes de quatre comarques opten a guardons de 500, 750 i 1.000 euros.

Per primera vegada es reconeixeran els treballs de recerca de batxillerat a nivell de vegueria. L’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) ha convocat els Premis Penedès per destacar els millors treballs de final de batxillerat relacionats amb el Penedès amb l’objectiu de fomentar la investigació en àmbits vinculats a les ciències naturals, socials i humanes. Prop de 3.000 alumnes d’una cinquantena de centres educatius tan públics com concertats i privats de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia podran optar a aquests premis.

Els mateixos instituts seran els que faran una selecció prèvia, de manera que cada centre podrà presentar una proposta, en el cas dels de menys de 500 alumnes, i dues en els de més de 500 alumnes. Els treballs es podran presentar entre el 19 de febrer i el 30 d’abril.

Amb l’objectiu de reforçar la línia de col·laboració amb els centres, l’IEP oferirà assessorament a l’hora de fer el treball a l’alumnat que ho sol·liciti.

Pel que fa als premis, el primer serà de 1.000 euros, el segon de 750 euros i el tercer de 500 euros, que rebran els centres. A títol individual, lpersones premiades obtindran un lot de 10 llibres de l’IEP i una quota de soci gratuïta de l’IEP durant un any.

El president de l’IEP, Ramon Arnabat, va destacar durant la presentació que els premis Penedès venen a substituir uns guardons vigents fa anys, els premis Llavor de Lletres, però actualment no existeix cap convocatòria d’aquestes característiques a nivell de vegueria. Des de la junta de l’IEP, Carlos Moruno va ressaltar que “aquests són uns premis necessaris perquè volen incentivar la recerca vinculada a tota la vegueria”.

Els premis Penedès de recerca tenen el patrocini de Serveis Mèdics Penedès i l’assessoria Rius i Rius.

També et pot interessar

Comentaris