Acord per estudiar alternatives a la reconfiguració de la xarxa arterial ferroviària de Tarragona

La trobada d’alcaldes amb el secretari d’Estat de Transport i Mobilitat (Foto: Ministeri)
05/03/2024 - 16:51h

El secretari d’Estat José Antonio Santano remarca la voluntat de consensuar la proposta amb els alcaldes de Tarragona, Reus i el Vendrell

El secretari d’Estat de Transports i Mobilitat Sostenible de l’Estat, José Antonio Santano, ha anunciat aquest dimarts l’acord a què ha arribat amb els alcaldes de Tarragona, Reus i el Vendrell per reactivar els grups de treball entre les diferents administracions per a l’estudi d’alternatives de la reconfiguració de la xarxa arterial ferroviària de Tarragona.

Santano, durant la reunió mantinguda amb Rubén Viñuales, alcalde de Tarragona; l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha reiterat la voluntat de reactivar els dos grups de treball i de diàleg, un amb administracions locals i un altre amb agents econòmics i socials. Els grups esmentats participaran en l’estudi d’alternatives en què el Ministeri ja ha estat treballant.

A més, el secretari d’Estat de Transport i Mobilitat Sostenible ha mostrat la total disposició del Ministeri perquè aquestes trobades se celebrin de manera periòdica per mantenir un intercanvi permanent d’idees i obrir un espai de diàleg constant per poder avançar en la consecució d’una alternativa que satisfaci l’interès de totes les parts.

Santano ha destacat que la seva prioritat és tenir el consens amb el territori per definir una solució òptima per a tots els municipis del Camp de Tarragona.

El mateix secretari d’Estat ha esmentat que el traçat final de l’artèria ferroviària per la demarcació de Tarragona es concretarà després de la publicació de l’estudi informatiu que reculli les solucions consensuades a l’estudi d’alternatives de reconfiguració de la mateixa xarxa arterial de Tarragona.

Santano ha assegurat finalment que el Ministeri de Transport i Mobilitat Sostenible comparteix l’interès a retirar el pas de mercaderies de la costa de Tarragona així com trobar un corredor alternatiu allunyat dels nuclis urbans.

També et pot interessar

Comentaris