Ametller Orígen augmenta la seva facturació i arriba als 522 milions d’euros el 2023

17/04/2024 - 13:34h

L’any passat la companyia va invertir 34 milions en innovar i optimitzar recursos

Ametller Orígen continua amb el seu continuat procés de creixement i va tancar el 2023 amb una facuració consolidada de 522 milions d’euros. Es tracra d’un 22% més en relació a l’exercici de 2022 (452 milions d’euros). La companyia ha presentat aquest dimecres a Barcelona el balanç econòmic del darrer any.

Durant el 2023, a més, Ametller Orígen va invertir 34’4 milions d’euros en innovació i optimització de processos en el conjunt del negoci, que engloba producció agrària, l’obrador, retail i serveis a tercers. En els últims 10 anys, la inversió global se situa en els 160 milions d’euros.

“Des dels nostres inicis hem apostat per reinvertir els guanys amb l’objectiu de continuar creixent i ser un referent en fresc i productesde qualitat. Un any més, els resultats ens demostren que estem en el bon camí i que hen de seguir posant el nostre esforç per avançar encara més” va assenyalar el conseller delegat i confundador de la companyia, Josep Ametller.

En els últims cinc anys, Ametller Orígen fundada el 2001 perls germans Josep i Jordi Ametller, ha duplicat el volum de facuració i actualment té una quita de mercat de 3,51% a Catalunya, amb un pes molt important en fresc (7,7%), un 14% en fruita i un 11% en verdura, i plats preparats (9,4%). Aquesta categoria creix cada any a doble dígit i va sumant nous consumidors i recurrència, arribant als més de 5 milions d’unitats venudes. El grup ofereix més de 50 varietats de plats diferents, amb opcions saludables com les del plat únic complet, que integra en un mateix plat la quantitat necessària de nutrients.

La companyia també ha continuat amb la seva estratègia d’expansió al territori català, amb l’obertura d’11 noves botigues i la renovació de 12 més, tancant l’any amb un total de 138 botigues. A més de reforçar la seva presència a la ciutat de Barcelona i àrea metropolitana, també ha destinat esforços importants en ser present en territoris on fins ara no tenia botigues, com a la ciutat de Lleida, i a Girona ciutat i província, amb l’obertura de la seva primera botiga a Puigcerdà, i a la Costa Brava, amb una nova botiga a Palafrugell. “Per aquest any, seguirem amb la mateixa estratègia d’expansió al territori català, amb l’obertura de 12 noves botigues i 8 reformes i ampliacions. Volem seguir oferint als nostres consumidors una òptima experiència de compra i un assortiment més ampli de productes frescos i elaborats de qualitat”, afegeix Ametller. 

Aposta per productors locals i generar riquesa al territori

Al llarg d’aquests vint-i-tres anys, Ametller Origen ha anat teixint forts vincles amb productors del territori. De fet, la pràctica totalitat dels seus proveïdors són d’origen nacional, els quals representen el 98% de l’import total de compres (369,8 M€ de volum de compra). “Des dels nostres inicis, treballem amb pagesos locals i petits productors, creant sinergies i teixint forts vincles amb l’objectiu de disposar de productes d’alt valor afegit, fomentar l’economia local, crear ocupació i generar riquesa al territori”, destaca Ametller. El Grup treballa amb més de 350 famílies pageses i cooperatives agràries, així com petits grangers i productors i petites i mitjanes empreses. 

A més, també s’impulsa la creació d’aliances amb altres pagesos per sumar esforços, compartir coneixements i producció. En aquest sentit, durant 2023 la companyia ha posat en marxa, juntament amb 12 pagesos, el primer club de productors de la carxofa, Carxofans, amb l’objectiu d’impulsar el cultiu de carxofa de proximitat i investigar noves varietats per oferir un producte de qualitat excepcional i amb una llarga temporalitat, de novembre fins a maig. L’associació està sent tot un èxit i calculen tancar aquest primer any amb una producció de quasi 2M de quilos de carxofes, que es comercialitzen a les botigues d’Ametller Origen o s’utilitzen com a base per a les elaboracions de productes a l’obrador del grup. 

Millora de les condicions retributives i laborals

El creixement del grup també es reflecteix amb la creació de nous llocs de treball estables i de qualitat al territori. Ametller Origen va tancar l’any 2023 amb un total de 3.868 treballadors, un 11% més que l’any anterior. El 98% dels treballadors i treballadores del grup compta amb un contracte indefinit i durant l’any 2023, un 76% de les vacants es van ocupar amb personal intern de la companyia, promovent així la promoció interna.

Tal com va avançar fa unes setmanes, actualment és l’empresa catalana de distribució alimentària amb unes millors condicions retributives i laborals del mercat. Ametller Origen ha millorat la retribució, especialment enfocada al gruix de la plantilla de botigues, amb la implementació de mesures que permeten arribar fins a un increment de més de l’11% anual. A més, des del 2021 s’ha incrementat la retribució salarial una mitjana d’un 20%.

També et pot interessar

Comentaris