“Pretendre que votem a favor del pressupost de la Generalitat és un insult a la intel·ligència”

Els presidents dels quatre Consells Comarcals de la vegueria Penedès denuncien el “maltractament” sistemàtic per part del Govern i reclamen més inversions

Els presidents i presidenta dels quatre Consells Comarcals de la vegueria Penedès han alçat la seva veu per denunciar el “maltractament” sistemàtic de la Generalitat en les inversions que es proposen en el pressupost 2024. Els representants comarcals han coincidit que “no ens podem quedar callats perquè qui ho acaba pagant és la ciutadania i cal assenyalar els responsables d’aquest maltractament que patim”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jaume Casañas.

Tots han posat l’accent especialment en el tema de la mobilitat: “No té cap sentit que hi hagi millores en el teixit productiu, en l’àmbit sanitari, educatiu, etcètera, si no fem possible que la gent es pugui moure d’un lloc a l’altre. És un autèntic despropòsit el que està passant amb el transport públic”, segons va subratllar la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo. Així mateix va lamentar que no es creï un espai de diàleg amb el territori: “Ens hauria agradat escoltar almenys alguna declaració d’intencions per part del Govern però no tenim cap explicació per aquest dèficit”.

Els presidents van constatar que la inversió per habitant està molt per sota que altres regions molt més poblades i no troben “lògic que fins i tot la regió metropolitana, amb milions d’habitants tingui més diners per habitant que el Penedès”, va afegir Casañas.

És per aquest motiu que el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, va declara que “intentar que es doni un vot a favor d’aquests pressupostos és un insult a la intel·ligència, se’ns en riuen a la cara”. Lluch va assegurar que el Govern obtindrà el vot favorable de la vegueria “quan hi hagi millores al territori, quan s’estimi la vegueria i hi hagi ganes que aquestes comarques tirin endavant”, assenyalant el que considera “una política de fum, fum i més fum”, de part de l’actual govern de la Generalitat.

Des del Baix Penedès es denuncia que “altre cop som els últims i en el cas de la nostra comarca, som els últims dels últims”. Casañas va recordar que que la vegueria Penedès és de les que més creix “i no pot ser que aquest creixement no vagi acompanyat d’inversions”.

Per tot plegat, els representants comarcals demanen un compromís amb el territori perquè la Generalitat “ha d’estar al servei del país, no d’un partit”.

També et pot interessar

Comentaris