Sant Sadurní ja pot triar quin ús vol donar a Can Guineu

FOTO: MARIA ROSA FERRË
10/06/2022 - 16:00h

Els empadronats majors de 16 anys poden escollir a partir d’avui quina de les dues propostes finalistes volen per a l’històric edifici

Els veïns i veïnes de Sant Sadurní poden decidir a partir d’avui divendres quin ús volen donar a l’històric edifici de Can Guineu. Després d’un procés de selecció en què s’han triat les dues propostes finalistes –se’n va presentar una cinquantena–, fins al 20 de juny els empadronats al municipi majors de setze anys podran votar quina és la que més els agrada.

Cultura i art i promoció del patrimoni local són les dues temàtiques que centren les idees que van passar el cribratge dels tècnics de l’Ajuntament. La primera proposta encabiria espais de creació, d’assaig, de formació o d’exhibició, entre d’altres, i també permetria traslladar l’escola de música. La segona planteja la creació d’un nou espai museístic dedicat a la història del municipi i les seves tradicions i cultura popular, des de la Festa de la Fil·loxera al procés d’elaboració del cava. Segons aquesta idea, Can Guineu també tindria una gran sala d’actes, i destinaria una part de les seves estances a donar suport a l’activitat econòmica del municipi, a més d’incloure una cafeteria-restaurant al costat del pati d’entrada.

Per fomentar que la gent intervingui en el procés participatiu, abans de les votacions hi haurà dinamitzadors al carrer que explicaran el projecte i com participar-hi. A més, s’ha editat un fullet que s’ha repartit casa per casa on es detallen les dues propostes i com participar en la votació.

Els que ja tinguin clar per quina idea es volen decantar poden entrar al web participa.santsadurni.cat, a través del qual podran triar una de les dues idees. Per als que vulguin fer efectiva la seva tria de manera presencial, l’Ajuntament ha habilitat punts de votació a diversos equipaments municipals, com a La Fassina de Can Guineu, la biblioteca municipal, l’Oficina d’Habitatge, el Casal de la Gent Gran i el Centre Cívic Vilarnau.

ERC aposta per la cultura

Com ja han fet altres grups polítics sadurninencs anteriorment, ERC ha fet públic aquesta setmana el posicionament sobre quina opció prefereix per a Can Guineu. En una roda de premsa que va tenir lloc el dimarts al local de la formació, els republicans van defensar la proposta artística, social i cultural per al cèntric edifici.

“Creiem que aquesta proposta encaixa amb l’esquema de la nostra proposta presentada anteriorment: un espai intergeneracional, clarament enfocat a la vida social i cultural i, sobretot, obert a la ciutadania”, va defensar Josep Cullí, president de la secció local d’ERC a Sant Sadurní.

A més de significar-se sobre quina és la millor proposta per a l’espai, els republicans també van aprofitar la roda de premsa per reivindicar l’èxit del procés, i per animar la Regidoria de Participació Ciutadana –que encapçala el regidor d’ERC Pere Vernet– a organitzar més iniciatives d’aquest tipus. “Així la ciutadania podrà fer sentir la seva veu”, han dit des del partit.

També et pot interessar

Comentaris