Agricultura avala les línies marcades pel pla estratègic del cava

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, a l’esquerra, obserbat al fons pel president de la DO Cava. FOTO: ACN
Eva López
19/11/2020 - 15:53h

El ministre Luís Planas visita la seu del Consell Regulador i qüestiona la creació d’una nova denominació d’escumosos

El Ministeri d’Agricultura dona suport a les línies que la DO Cava ha marcat en el seu pla estratègic. Així ho ha confirmat el ministre Luis Planas, que aquest dijous al matí ha visitat el Consell Regulador per reunir-se amb alguns dels membres de l’ens.

Planas, que és la màxima autoritat competent a la denominació d’origen autonòmica, ha destacat en roda de premsa dos dels aspectes que s’han posat sobre la taula amb el pla estratègic: la valorització del producte i la zonificació.

PUBLICITAT

Sobre la primera qüestió, el ministre ha volgut remarcar la importància de donar valor afegit als productes, i ha reconegut que la segmentació proposada per la DO Cava va en aquesta línia. En matèria de zonificació, el titular d’Agricultura considera que aquesta distinció donarà “claredat” als consumidors a l’hora d’escollir el tipus de producte que volen.

També s’ha manifestat clarament Luis Planas sobre algunes qüestions que afecten la DO Cava, com l’escissió dels cellers que ja no formen part de la denominació. Planas ha dit que no és a ell a qui li correspon “jutjar” el que facin les empreses elaboradores, tot i que ha assegurat que “tot el que es faci per sumar és significatiu”.

PUBLICITAT

El ministre també ha respost a les preguntes dels periodistes sobre la nova DO d’escumosos que s’havien proposat crear els cellers de Clàssic Penedès i els Corpinnat, assegurant que “el cava té una reputació assentada”. A més, ha advertit que “la creació d’una nova marca sempre és complicada”.

A les portes de la campanya de Nadal, Luis Planas ha apuntat que desitjaria que el consum fos normal, però ha vaticinat que les restriccions per la pandèmia –que afecten sobretot el canal Horeca– fan preveure que no serà així.

També et pot interessar

Comentaris