Teletreball en confinament.

16/05/2020 - 10:16h

Annabel Ricarte

Estàvem preparats pel teletreball?

El teletreball   per molts de nosaltres va arribar d´un dia per l´altre, sense avís, ens va agafar desprevinguts i en molts casos sense recursos i una planificació prèvia.

El teletreball ha passat de ser un privilegi somiat per molts a una necessitat actual. Cada casa es un món i cada família té una circumstància diferent, per aquest motiu no tenim una vareta màgica per estandarditzar un sistema de teletreball en la situació actual.

Les rutines que teníem fins ara han quedat en el passat, hem hagut d’adequar nous horaris i el més important conviure més que mai  vint-i-quatre hores amb la resta de la família.

 Anomenaré alguns dels beneficis que tenia el teletreball abans del Covid-19. Un la millor autonomia, flexibilitat i organització en els horaris, més temps lliure per compartir amb la família més concentració i tranquil·litat per fer les tasques. Una  realitat ben diferent a l´actual.

El teletreball des de casa no és fàcil, els que tenen menors a casa ho saben prou bé.

Interrupcions freqüents per motius varis, dificulten la concentració i  provoca en molts casos l’estrès en veure que no s´avança la feina havent de  treballar més hores.

Per aquest motiu el teletreball i la conciliació familiar son dues activitats diferents. 

Un altre realitat es en l’ambient en el que es treballa. Hem hagut d´adaptar espais de casa en oficines virtuals. En alguns casos compartit  amb altres membres de la família, sense parlar del suport tècnic i dispositius necessaris per tots. 

El que sí podem dir es que també té coses favorables aquesta situació, una podria ser que estem aprenent molt ràpid.

I com tots i totes partim de diferents situacions  es complicat donar consells. Recomanacions en la mesura que ens sigui possible organitzar-se a casa és primordial, establir de nou rutines i tasques amb la situació actual de la família. Nous horaris. Començar a treballar ben d´hora al matí . De fet està demostrat que s’és més productiu i segur hi hauran menys distraccions. Molt important que tinguem una  bona comunicació familiar. 

No hi ha una formula màgica ni un sistema igual per tots. Molta paciència tot això passarà. 

Ànims i salut!!

També et pot interessar

Comentaris