Gener costerut

11/01/2020 - 19:18h

Annabel Ricarte

S’han acabat les Festes. Ja tenim aquí  La costa de Gener, Gener costerut o patacada de Gener. Així fem referència a les dificultats econòmiques que patim aquest mes. 

Què fer per reduir les despeses familiars o fins i tot estalviar un 10% en l’economia familiar.

Un bon estalvi el podem fer amb el menjar, primer planificarem menús, aquests poden ser setmanals i els farem revisant el que ja tenim a la nevera, el congelador i el rebost. És sorprenent el menjar acumulat! Un cop revisat farem la llista del que realment necessitem per elaborar els menús.  Serem   estrictes a l’hora d’anar a fer la compra. Així  evitarem duplicar i comprarem  realment el que sigui necessari. Evitarem comprar ofertes del tipus 3×2. Recordem que casa nostra no és un magatzem de menjar. El que sí podem fer és comparar preus entre marques i  comprar productes de temporada i, molt important:  fixar un pressupost per al menjar.

Una altra manera d’estalviar en aquesta època de l’any  és reduir el consum de l’energia elèctrica. Com ho podem fer? Tot i que el gener sol ser un mes fred, no cal anar per casa amb màniga curta. Per fer un estalvi només cal mantenir el termòstat a 20º C i en els espais que no utilitzem podem parar la calefacció.

Canviant els llums per LEDS, veurem força reduïda la factura tot i que cal fer una inversió inicial. 

Fer una bona neteja de les bombetes, aquestes consumeixen més si tenen pols.

Apagar les regletes on hi hagi diferents aparells connectats i no deixar cap electrodomèstic en stand by. Aquest consum s’anomena  consum vampir.  En aquest últim podem arribar a estalviar uns 50€ anuals.

Els electrodomèstics són la principal causa de consum energètic a les nostres llars. La nevera ocupa la primera posició, per això és important abans d’obrir-la saber el que volem agafar. Pensem que una nevera oberta un minut consumeix entre un 20 i un 30% més.

Utilitzar de manera responsable l’assecadora també ens ajudarà a veure resultats en la factura i per últim, la rentadora, en la mesura que es pugui fer càrregues completes per estalviar llum, aigua i productes de neteja.

Planificar les rebaixes, aquesta és una part molt important de les despeses familiars que es veuen afectades per un consum irresponsable de la compra de roba.

El més important és planificar i organitzar les despeses, valorar si es necessari comprar cada cosa.  Us animo a posar-ho en pràctica per fer més lleu el Gener costerut i la resta de l’any. 

FELIÇ 2020!

També et pot interessar

Comentaris