La Caravana d’educació viària de Mapfre s’instal·la a Sant Sadurní

El circuït d’educació viària de Mapfre s’ha ubicat a l’Era d’en Guineu de Sant Sadurní.
Avatar
24/09/2019 - 15:54h

És una iniciativa de la Policia Local i el servei de Mobilitat en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

L’Era d’En Guineu de Sant Sadurní ha acollit aquest matí la Caravana d’Educació Viària, una activitat educativa gratuïta de la Fundació Mapfre que té com a l’objectiu ensenyar a escolars d’entre 8 i 12 anys comportaments i actituds responsables com a vianants i com a futurs conductors i conductores.

La caravana estarà instal·lada a l’Era d’En Guineu fins al 27 de setembre, en horari de matí per als escolars dels centres educatius de la vila i de 16:30 a 18:30h per a la resta de públic.

A la presentació de l’activitat, promoguda per la Policia Local de Sant Sadurní dins el marc de la Setmana de la Mobilitat sostenible, hi han pres part l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, els regidors de Governació, Pere Vernet, i Mobilitat, Carles del Amor; així com Javier Raga i Lorenzo Carvajal en representació de Fundación Mapfre i representants de la Policia Local.

PUBLICITAT

Objectius de la caravana
Els objectius principals de la caravana d’educació viària són promoure comportaments i actituds responsables i cíviques en relació amb el trànsit i la prevenció d’accidents, assajant situacions gairebé reals; iniciar els participants en el coneixement i el respecte a la senyalització de trànsit, així com el respecte a la resta de persones usuàries de les vies; o responsabilitzar l’escolar en el seu paper de conductor de bicicletes, entre d’altres.

És un projecte itinerant d’educació que viatja cada any per diferents ciutats; el 2018 la caravana recórrer 24 ciutats espanyoles i portugueses amb una participació de més de 20.000 escolars i actualment el projecte s’està exportant a l’estranger.

A les instal·lacions de la caravana, un equip de monitors especialitzats fa les classes teòriques sobre conceptes bàsics relacionats amb la seguretat viària i la prevenció. Després, es fan sessions pràctiques en un circuit de karts on s’aplica tot el que s’ha après i on els infants tindran la possibilitat de trobar-se una gran varietat de situacions a resoldre com a conductors i vianants.

També et pot interessar

Comentaris