Sant Sadurní d’Anoia dedicarà un espai del municipi a Guillem Agulló

03/04/2024 - 12:44h

S’aprova una moció de la CUP en reconeixement a l’activista antifeixista valencià assassinat

Sant Sadurní d’Anoia dedicarà un espai del municipi a Guillem Agulló i a totes les víctimes del feixisme. La moció presentada per la CUP Sant Sadurní al ple de març va obtenir el vots favorables de la formació anticapitalista, ERC, Junts i En Comú, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP.

L’augment de l’extrema dreta arreu dels Països Catalans i la reivindicació de la lluita antifeixista, han estat els principals motius que han portat els cupaires a presentar aquesta iniciativa. L’espai proposat s’ubica entre els carrers Vilafranca i  Joan Armengol. La CUP recuperava aquesta moció que ja va ser presentada al març del 2018 i que, tot i obtenir els vots favorables de la majoria del plenari, no s’havia fet efectiva

En la defensa de la moció, la portaveu de la CUP Sant Sadurní, Arantxa Fernández, va exposar els motius pels quals la formació havia decidit tornar a posar sobre la taula aquesta proposta: “En un context on l’extrema dreta està augmentant en moltes de les institucions dels Països Catalans, cal reivindicar l’antifeixisme i homenatjar a tots aquells que han format part d’aquesta lluita”. Fernández també ha afegit que segons les darreres dades “el discurs masclista, racista i homòfob ha augmentat de manera preocupant, especialment entre els joves”.
 
És per aquest motiu que la CUP aposta per situar l’espai d’homenatge entre els carrers Vilafranca i Joan Armengol, ja que se situa molt a prop d’un institut. “La divulgació i la pedagogia son claus per conèixer la història i que el feixisme no avanci”, va explicar Fernández. Durant la defensa la portaveu de la CUP també va recordar que aquest espai ha de servir per homenatjar a Guillem Agulló –peça indispensable de la memòria antifeixista del país i assassinat l’any 1993 per membres de l’extrema dreta– i altres figures de l’antifeixisme com Sònia Rescalvo o darrerament els darrers independentistes represaliats.
 
Des de la CUP recorden que el març el 2018 el ple de Sant Sadurní ja va aprovar una moció que preveia dedicar un carrer o una plaça del municipi al jove antifeixista valencià. Una moció que malgrat ser aprovada per àmplia majoria, no es va tirar mai endavant. com a element de memòria històrica sinó com a recordatori de l’amenaça que suposa l’extrema dreta.


També et pot interessar

Comentaris