Sant Sadurní d’Anoia aprova el seu pla d’emergència per fer front a la sequera

28/02/2024 - 12:37h

El ple també va donar llum verda a l’ordenança d’usos de l’aigua

Aquest dimarts va tenir lloc la sessió ordinària del ple corporatiu de l’Ajuntament corresponent al mes de febrer, que va abordar assumptes destacats i urgents en el context actual, com l’aprovació del pla d’emergència per sequera, i lordenança reguladora dels usos de l’aigua. 

En relació al primer assumpte el regidor d’Acció Climàtica, Isaac Pedrola, va apuntar que es tracta d’un document que ha de regir les polítiques públiques en la gestió d’aquesta situació d’emergència, una eina que la normativa exigeix a municipis a partir dels 20.000 habitants i que Sant Sadurní ha elaborat de manera voluntària per tal d’afrontar la sequera amb tots els recursos al seu abast.

L’ordenança per a l’abastament d’aigua, per la seva banda, també va rebre el suport unànime del plenari. Des dels grups de l’oposició es va insistir en la necessitat de reforçar la comunicació i conscienciació ciutadana, i que es prioritzi la sensibilització i pedagogia per davant de les mesures sancionadores a la població i el teixit productiu. 

En la primera part de la sessió, l’ordre del dia incorporava un parell d’assumptes urbanístics, com una modificació puntual del POUM de la zona de cellers en sòl no urbanitzable, i en relació a l’autorització d’una actuació de millora a les finestres de la parròquia municipal. 

Altres qüestions de tràmit del ple van ser l’aprovació del sistema d’accés i puntuació per al proper Casal d’Estiu 2024. Amb tot, la regidora de Joventut, Arantza Molina, va recordar que els darrers anys l’oferta de places d’aquest servei superava el número de sol·licituds. 

I per urgència també es va aprovar la pròrroga del contracte de manteniment del programa informàtic de gestió electrònica.


 Moció i precs i preguntes

El consistori va aprovar una moció presentada per la CUP a petició de la Plataforma No a la MAT Alt Penedès,  i a la qual s’hi van adherir ERC i En Comú Podem. La resta de formacions, a excepció del PP, que s’hi va oposar, també van donar-hi suport, per expressar l’oposició a aquest gran projecte que té un gran impacte sobre el territori, i reclamar que s’aposti per una transició a les energies renovables més sostenible i participatiu. 

En un breu torn de precs i preguntes, el Partit Popular havia avançat a l’ordre del dia dues consultes d’arranjament i millora de la via pública, pel que fa a la il·luminació a l’accés de l’aparcament del Centre, i a la via d’entrada a l’escola La Pau, i que el govern va respondre que ja hi estava fent les gestions corresponents.

Abans de cloure la sessió, que es va prolongar durant gairebé una hora i mitja, la CUP també va consultar per la participació de l’Ajuntament en la segona edició del Festival musical Ressons Penedès, que se celebrarà el primer cap de setmana de maig

També et pot interessar

Comentaris