A favor o en contra

07/03/2019 - 11:50h

Annabel Ricarte

Vilafranca

Aquestes últimes setmanes, no faig més que llegir articles parlant de la mediàtica Marie Kondo, alguns més afortunats que d’altres. Hi ha opinions de tota mena… Però jo us vull donar la meva i parlar des de la meva experiència. Per qui encara no la conegui, Marie Kondo és considerada la guru de l’ordre en l’àmbit mundial. Ha escrit tres llibres, el primer La màgia de l’ordre amb més de 10 milions de còpies venudes, el segon, La felicitat després de l’ordre i el seu tercer llibre, La màgia del dia a dia, que complementa el primer. Amb el seu mètode dit “Konmari” ha aconseguit revolucionar l’organització a les llars de tot el món.

Ara a Netflix s’està emetent una sèrie de vuit capítols, on ella va per les cases a ajudar a posar ordre. Aquesta sèrie ha donat molta visibilitat a la meva professió com a Organitzadora Professional.

Fa anys que em dedico a ajudar a posar ordre, molt abans que sorgís aquest moviment. De fet, a EEUU, els OP (organitzadors/es professionals) tenen una professió molt demandada. Igual que demanem ajuda a les nostres llars per netejar, també la podem demanar per posar ordre!

PUBLICITAT

Fa uns dies vaig fer un taller i una de les assistents em va preguntar si jo era de les que plegava la roba fent paquetets i donava les gràcies quan em desfeia d’una peça de roba? Doncs bé, la meva resposta va ser que això va més enllà del plegat vertical i, la veritat, el recomano i molt, ja que optimitza l’espai i és molt més pràctic i visual.

Seguint amb la resposta, cal dir que el mètode Konmari i la seva filosofia a mi m’han servit per establir un guió i aconseguir d’un cop posar ordre en qualsevol espai.
Tristament, les persones tenim una tendència a acumular quantitat de coses que no necessitem. No som capaços de desfer-nos-en, per aferrament o pors.

No cal ser Diògenes per prendre consciència del fet que tenir més pertinences no ens fa ser persones més felices. Gestionar totes les nostres coses, i si són moltes encara més, ens ocupa un temps… que podem dedicar a fer altres coses. L’organització funciona i, si més no, entre que t’ho creus o no, ja tens ordenat un calaix amb el seu mètode. Ara es parla més de l’ordre.

També et pot interessar

Comentaris