Caixa Penedès, Caja Granada, Caja Murcia i Sa Nostra signen el contracte

alt
01/07/2010 - 16:23h

Els presidents de Caixa Penedès, Caja Granada, Caja Murcia i Sa Nostra han signat avui, a Madrid, a la seu de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA), el contracte pel qual les quatre entitats constitueixen el Sistema Institucional de Protecció (SIP), que donarà lloc al cinquè grup financer de caixes per volum de negoci, al sisè per volum d’actius i al quart per nombre d’oficines.
Segons la resolució del Banc d’Espanya, el projecte presentat per les quatre caixes “compleix els criteris de solidesa i racionalitat econòmica que s’han d’exigir a aquesta mena d’operacions”.
Amb la signatura del contracte, les quatre caixes compleixen amb el calendari que s’havien fixat i que es va iniciar el dia 2 de juny passat, quan els consells d’administració de Caixa Penedès, Caja Granada, Caja Murcia, i Sa Nostra van aprovar el Protocol per constituir el SIP que van rubricar, posteriorment, els presidents de les quatre entitats el dia 7 de juny.

El nou grup financer, que suma una mica més de quatre milions de clients, es converteix en el quart del sistema de caixes espanyol per fons propis, amb 3.855 milions d’euros de Core Capital; el cinquè per volum de negoci, amb una mica més de 103.433 milions; el cinquè, igualment, per resultats atribuïts, amb 228 milions; el sisè per volum d’actius, amb 73.055 milions i el quart per nombre d’oficines, amb 1.703.

Preservar la identitat
Segons el contracte, el nou Grup s’orientarà cap a un model de gestió eficient que permeti aprofitar les oportunitats existents al mercat.
El SIP que es constitueix està inspirat en un model de caixes líders en els seus mercats, que reconeix el valor diferencial de preservar la identitat de cadascuna de les quatre caixes, que mantindran la seva personalitat jurídica, la seva marca, la seva lleialtat territorial i el seu negoci minorista, així com els seus propis òrgans de govern i la seva Obra Social, independents.
El contracte ressalta que “en atenció a la importància que
per a les caixes té l’Obra Social i Cultural, i la importància que l’esmentada Obra té per als territoris que constitueixen les seves respectives zones naturals, les caixes tindran plena autonomia en la gestió de la respectiva Obra Social i Cultural”.
No obstant això, en àmbits clau de negoci i gestió s’impulsarà una actuació homogènia que impulsarà la Societat Central que operarà amb el nom de Banco Mare Nostrum.

L’estratègia conjunta d’aquesta aliança permetrà, segons les hipòtesis de treball, incrementar en cinc anys els resultats globals en més del 30%, per aconseguir més de 600 milions d’euros, i els actius en més d’un 10%, per aconseguir els 82.000 milions d’euros, segons les estimacions inicials.
Així mateix, l’eficiència amb ROF es situaria al 2015 en el 43%, mentre que la ràtio Core Capital se situaria per damunt del 8% en aquest any. Cal destacar, que les quatre entitats assumeixen la garantia recíproca de solvència i liquiditat amb una obligació mútua d’assistència financera del 100% dels seus recursos propis.

La seu a Vilafranca
El president de Caixa Penedès, Josep Colomer, afirma que aquest projecte empresarial “té totes les oportunitats de creixement i la xarxa que oferim als nostres clients serà la més amplia de la zona, l’Arc Mediterrani, oferint servei a més de quatre milions de clients”.

“A més de la viabilitat i futur d’aquesta aliança, també m’omple de joia que la unió ens permet, a cadascuna de les caixes, mantenir la lleialtat al territori i als òrgans rectors. La nostra entitat mantindrà la seu social a Vilafranca, els òrgans de govern a Catalunya i podrem retornar els nostres beneficis a l’entorn més pròxim mitjançant la nostra Obra Social”, clou Colomer.

També et pot interessar

Comentaris