L’Ajuntament de la Bisbal diu no a la convocatòria de la consulta sobre el Parc Empresarial de Les Planes del Vent

La reunió celebrada a la sala de plens de l’ajuntament bisbalenc (Foto: Ajuntament de la Bisbal del Penedès)
07/05/2024 - 18:06h

Estén la mà a la comissió promotora de la iniciativa i l’anima a presentar propostes al procés participatiu, però aquesta recorre la decisió.

Aquest dilluns va tenir lloc a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès una reunió entre l’equip de govern bisbalenc i membres de la comissió promotora de la consulta sectorial sobre el Parc Empresarial de Les Planes del Vent.

Segons ha informat el govern, la reunió va ser convocada per l’alcaldessa, Agnès Ferré, per explicar en detall els motius jurídics pels quals, després d’un estudi detallat, la consulta sol·licitada s’ha considerat des de l’ajuntament que no s’ajusta a la normativa vigent sobre consultes populars no referendàries i, per tant, no l’ha autoritzada. De la seva banda, la comissió no hi està d’acord i ja ha recorregut a la Comissió de Control de la Generalitat la negativa municipal.

Procés participatiu
Segons informa també el govern bisbalenc, la trobada va servir per reiterar als promotors de la consulta la “voluntat del govern municipal de col·laborar i sumar esforços per fer el projecte del parc empresarial de Les Planes del Vent, un projecte de i per a tot el municipi”.

Així, l’alcaldessa Agnès Ferré s’ha mostrat totalment a favor de col·laborar en el procés participatiu que es farà per decidir quins equipaments municipals s’instal·laran al parc, i va animar als promotors de la consulta a presentar propostes.

En aquest sentit, Ferré va assegurar que les propostes que presentessin serien analitzades exhaustivament per intentar arribar als majors consensos possibles.

En acabar, l’alcaldessa bisbalenca va declarar que “si la Generalitat no hi veu cap impediment i comencem la tramitació del nou parc empresarial, volem que sigui sostenible, integrat i modèlic, i us oferim mà estesa perquè sigui un projecte de tothom i per a tothom”.

De la seva banda, com apuntàvem, la comissió promotora de la consulta ha portat el cas a la Comissió de Control de la Generalitat. Ara haurà de ser aquest ens qui, en un termini aproximat d’una setmana, s’haurà de pronunciar sobre si els promotors de la consulta ciutadana sobre el polígon bisbalenc tenen raó jurídica i, per tant, podrien iniciar un procés de recollida de signatures per fer-la efectiva.

També et pot interessar

Comentaris