La Bisbal Decideix vol un debat per Les Planes del Vent

Els dos regidors del grup municipal La Bisbal Decideix.
26/02/2024 - 13:46h

El grup municipal a l’oposició acusa el govern de fer de “gestor de l’empresa” promotora del polígon

Els dos regidors del grup municipal de la Bisbal Decideix, Martí Deluca i Jaume Valls, van convocar una roda de premsa sobre el projecte de polígon logístic de les Planes del Vent del municipi bisbalenc i en la què, entre d’altres coses, van apuntar que entenen que “no és legítim tirar endavant un polígon logístic de 74 ha i de conseqüències històries d’aquesta manera, sense consultar la ciutadania”.

Deluca va fer de portaveu i va recordar que la Bisbal Decideix es va presentar a les últimes eleccions municipals precisament arran de la proposta inicial d’un promotor privat, l’any 2022, d’impulsar un polígon industrial al sector dels Massots i que ocuparia 84 hectàrees de terreny.

Posteriorment, el novembre del 2023, es va presentar una altra proposta amb menys afectació de terreny, tot i que la Bisbal Decideix parla encara de 74 ha i “amb el canvi de nom afegit de parc empresarial o polígon logístic, que ‘es ven’ més que només com a ‘industrial’”. Tot plegat, segons la Bisbal Decideix, sense que la ciutadania en conegués els detalls i després d’una campanya electoral en que hi va haver “silenci absolut per part de Compromís amb la Bisbal i el PSC sobre la urbanitació logístico-industrial dels Masots”.


Martí Deluca ha acusat el govern bisbalenc d’“actuar com a gestor de l’empresa privada en comptes de vetllar per l’interès públic de la seva ciutadania”, en referència a la presentació l’any passat del canvi del projecte inicial del 2022 i “on únicament es veuen reflectides les necessitats privades dels promotors i sense cap argument que n’avali l’interès públic, ni cap informe tècnic que incorpori la visió i l’interès del municipi”. “L’equip de govern demostra un desconeixement del projecte i del seu impacte en la població, tot i tramitar-lo amb màxima celeritat”, diu també el regidor bisbalenc.

“Ningú ha votat el projecte”, diu Bisbal Decideix
Des de Bisbal Decideix també es demana que es faci un debat públic i que la ciutadania pugui votar en la consulta que hi ha demanada a l’Ajuntament de la Bisbal sobre si es considera oportú tirar endavant el projecte. “Ningú ha votat aquest projecte”, es remarca des del grup a l’oposició municipal.

A més, el grup vol reforçar la idea que cap partit de l’actual equip de govern portava “implícitament o explícit” la construcció d’aquest polígon en el seu programa electoral del 2023 -“tot i essent perfectament coneixedors de les intencions i la pressió dels promotors”, diu el mateix grup-.

De fet, es recorda que abans de les eleccions, en un comunicat del govern el 13 de març, s’apuntava que “l’expedient [de la primera proposta de polígon] està tancat i no se seguirà cap més pas, ni l’Ajuntament té prevista cap requalificació de terrenys d’aquesta zona en l’actualitat”.

Finalment, Bisbal Decideix remarca que el projecte de polígon logístic “presenta incompatibilitats amb el planejament actual i amb l’avantprojecte del Pla Territorial del Penedès”, i reclama que no es faci cap pas endavant sense aquest pla aprovat.

També et pot interessar

Comentaris