Una concentració de treballadors a les portes de Gedia denuncia persecució sindical

26/03/2024 - 10:58h

El sindicat CGT, en contra de la sanció a dos companys que formen part del comitè de negociació amb l’empresa

Un grup de treballadors de Gedia es va concentrar ahir a les portes de l’empresa per denunciar el que consideren una “persecució sindical” contra els representants de la CGT. La setmana passada l’empresa va sancionar dos sindicalistes, membres del comitè de negociació, per “haver informat la plantilla de les negociacions amb l’empresa sobre les primes de producció”, acció que va ser catalogada com a molt greu.

Segons la CGT, sembla que l’empresa està preocupada pel fet que la plantilla tingui a mà informació sobre les intencions de l’empresa “d’augmentar la quantitat de treball per arribar a la producció pactada”. Així mateix, considera que amb la “persecució i censura que realitza l’empresa, queda clar que tots els valors dels que presumeix són un blanqueig i màrqueting per amagar la seva cara explotadora i persecutòria de tots els que lluiten pels seus drets”.

La Federació Intercomarcal de la CGT Garraf-Alt Penedès demana que Gelia respecti els seus valors fundacionals i retiri els càrrecs als dos representants sancionats i també demanen transparència amb unes negociacions que afecten tota la plantilla.

Gedia és una multinacional del sector de l’automoció, que proueix tecnologia lleugera per als automòbils i components de xassís. L’empresa, amb seus a diversos països, està implantada a Santa Margarida i els Monjos des dels anys 90.

També et pot interessar

Comentaris