Unes Fires de Maig sense maquinària agrícola

El sector declina participar en l’edició d’enguany a causa de la crisi econòmica que travessa que s’ha agreujat per la sequera

Les Fires de Maig 2024 no comptaran amb expositors del sector de la maquinària agrícola, que ha renunciat a participar-hi a causa de la crisi econòmica que travessa el sector i que s’ha vist agreujada per la sequera extrema. Així s’ha informat durant la presentació d’aquesta edició, que es durà a terme entre els dies 17 i 19 de maig al recinte firal de la zona esportiva de Vilafranca.

La crisi estructural del sector de la maquinària agrícola ja ha fet caure, per primera vegada, la seva participació en altres certàmens d’arreu, com ha indicat el representant del sector, Max Margalef, que ha afegit que els darrers temps el poder adquisitiu de la pagesia ha disminuït de manera que s’ha produït una reacció en cadena que ha provocat que les operacions que es feien en anys anteriors hagin minvat un 50%. Amb tot, les fires serviran de plataforma per recollir les reivindicacions de la pagesia, tal com va apuntar l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, que va mostrar la seva solidaritat amb el sector i el suport a les reivindiacions. L’alcalde va resumir la importància de les fires destacant que el certamen vincula diferents sectors comercials i econòmics: “Tots aquests motors econòmics sumen perquè les Fires siguin un punt de trobada a un àgora on el visitant visqui una experiència única”.

A banda d’aquesta absència, la novetat més destacada és l’aposta per rellançar l’associació de comerciants Vilafranca Activa, que disposarà un estand propi més gran que en edicions anteriors. En representació de l’entitat, Xavier Lecegui declarava que “estem en procés de reiventar-nos i amb el suport de l’Ajuntament hem aconseguit un espai on podrem fer activitats, donar informació de l’oferta comercial, fer xerrades, demostracions i presentacions de productes”. Una altra de les novetats de l’edició serà la recuperació del pregó de les Fires, que anirà a càrrec de la joiera Gena Moner, que parlarà sobre el relleu generacional dels establiments centenaris.

Les Fires de Maig 2024 disposaran d’un gran espai expositiu de 17.000m2 amb un centenar d’expositors, la majoria del sector del comerç i els serveis i també de l’automoció. Precisament aquest sector, estarà representat per 16 concessionaris i 21 marques diferents, com va informar el seu representant, Jaume Nicolás, que va recordar les bones expectatives que té el sector després que l’any passat tanqués l’edició amb 107 vendes. Enguany esperen vendre entre 120 i 140 vehicles. Un reclam per als clients serà de nou el sorteig de 3.000€ entre tots els compradors.

L’organització va destacar que del centenar d’expositors n’hi ha 37 de nous. Al mateix temps, continua el pes destacat de l’espai demo, amb activitats de presentació i promoció, a més de tallers pràctics. Així mateix, la plaça del vi tornarà a ser el gran punt de trobada dels visitants de les Fires, un espai on la DO POenedès oferirà degustar vins i escumosos, a més d’una zona d’expositors d’altres productes alimentaris i foodtrucks. Un altre espai estarà reservat per als infants.

L’Ajuntament oferirà un servei de bus gratuït i un trenet amb dues parades al centre per desplaçar-se fins al recinte firal.

També et pot interessar

Comentaris