Pere Ventura, compromesa amb la promoció musical i cultural en el bicentenari dels Cors de Clavé

22/05/2024 - 16:49h

Entrega del premi a la Millor Trajectòria Coral

Les caves Pere Ventura van ser l’escenari escollit per celebrar el sopar de gala que oferia la Fundació dels Cors de Clavé el passat divendres 17 de maig amb motiu dels Premis Josep Anselm Clavé del cant coral a
Catalunya i en el marc del bicentenari del naixement d’Anselm Clavé (1824 – 1874). La Fundació dels Cors de Clavé és una institució cultural que té com a objectiu principal la promoció i difusió de la música coral catalana i la cultura popular a través de la música. Fundada en homenatge al seu llegat i la seva contribució a la música catalana, els Cors mantenen viu el record del mestre i el lema fundacional Progrés, Virtut, Amor.

Dins dels actes de celebració del passat divendres, el Cava Centre de Sant Sadurní va acollir l’acte d’entrega dels Premis Josep Anselm Clavé 2023 que anualment la Federació organitza en reconeixement de la labor dels professionals del món del cant coral i la música. Mireia Juvé, cofundadora de Pere Ventura va entregar el premi a la Millor Trajectòria Coral a Júlia Sesé, directora del Cor Bruckner Barcelona.

Aquesta col·laboració de Pere Ventura és una mostra del seu compromís en la promoció i difusió de la riquesa musical i cultural catalana i alhora contribueix al manteniment i la preservació de les tradicions que són part del patrimoni històric i cultural de Catalunya.

Anselm Clavé va ser un compositor, pedagog, polític i activista cultural català. És conegut principalment per la seva contribució a la música catalana i per la seva defensa de la cultura i la identitat catalanes durant el segle XIX. Clavé va ser un dels impulsors de la Renaixença i va jugar un paper destacat en la revitalització de la música tradicional catalana. Va ser autor de nombroses composicions, incloent-hi cançons populars i himnes, i va fundar diverses societats corals per promoure la música entre el poble.
També va ser un fervent defensor de la llengua i la cultura catalanes, i va participar activament en moviments polítics per aconseguir el reconeixement i la preservació de la identitat catalana.

També et pot interessar

Comentaris