Es posa a la venda un nou vi cooperatiu treballat per persones en risc d’exclusió social

11/04/2024 - 11:49h

Es un projecte de la cooperativa social Actua

La cooperativa social Actua ha presentat aquesta setmana la nova gamma de productes del projecte Coop-era. Es tracta d’una col.lecció de quatre vins produïts amb les varietats tradicionals penedesenques (xarel.lo, macabeu i parellada) i que ha estat possible gràcies a la col.laboració de quatre petits elaboradors del territori.

Coop-era és un projecte de facilitació del relleu agrari i d’inserció laboral de col.lectius altament vulnerables. Tres persones amb aquest perfil han estat les encarregades de treballar les vinyes d’on s’ha collit el raïm utilitzat per elaborar el vi. Les vinyes es localitzen als termes de Subirats i de Vilafranca. El nou vi de Coop-era es podrà adquirir en tres punts de venda, la bodega del Vinseum de Vilafranca. la Bodega Penedès i el Celler Nulles de Barcelona.

Adrià Ramon, un dels coordinadors del projecte, va explicar a la presentació que “volíem disposar d’una eina potent que ens obrís portes i ens facilités la nostra feina. No sempre ho hem tingut fàcil i, a partir d’ara, esperem que amb aquest nou vi tinguem una resposta positiva”.

Per crear-lo han participat en el projecte un grup de petits elaboradors locals fomat per Ivà Gallego, Joan Rubió i Angels Margalef, Maria Barrera i Josep Tort i Anna Galofré i Ramon Badell, pertanyents a quatre cellers diferents. Tots ells van tenir clar des del primer moment que el projecte era molt interessant i que estaven disposats a col.laborar. Per la seva banda, l’etiqueta de la col.lecció ha estat ideada per l’il.lustrador penedesenc Lluís Masachs, en col.laboració amb l’estudi creatiu Ladydissenyadora.

També et pot interessar

Comentaris