Aurora: dones valentes

10/11/2023 - 10:10h

Maite Colomer

Fa uns mesos ja vaig escriure una columna titulada ‘Dones valentes’ que feia referència a les dones valentes que descrivia la gran Txell Feixas.

Recentment he topat jo també amb dones valentes molt a prop meu i no volia deixar passar l’ocasió de parlar d’elles.

No sé si heu sentit parlar del grup d’ajuda mútua Aurora de Vilafranca. Jo no n’havia sentit parlar fins fa pocs dies.

El grup Aurora ajuda a gestionar el difícil procés del dol perinatal o en els primers mesos de naixement d’un fill. Aquesta és una experiència molt difícil que dones i homes han de superar, moltes vegades sols i en silenci.

El dol perinatal va acompanyat sovint d’un sentiment irracional de culpa que s’uneix al dol encara no superat. Tot això, amb la dificultat sobrevinguda sovint de no poder-ne parlar amb amics o familiars o, fins i tot, la ignorància dels primers professionals que assisteixen els pares.

En aquella sala de l’Escorxador de Vilafranca, unes dones valentes no van dubtar a explicar la seva experiència i el seu dolor encara present a l’audiència, i van donar peu a fer que algunes de les assistents poguessin explicar també la seva experiència, la manca d’ajuda rebuda en els primers moments i fer palesa la necessitat de poder-la compartir. Totes elles, dones molt valentes, que si bé algunes d’elles han pogut superar el seu dol, no totes ho han aconseguit, però són prou valentes com per poder-lo expressar i posar-se a disposició de qui ho necessiti per compartir experiències i comprensió.

Des d’aquesta necessitat va néixer aquest grup de suport ja fa uns anys, i encara ara tan necessari. Podeu contactar amb elles a: auroradolperinatal@gmail.com

Moltes felicitats i moltes gràcies.

També et pot interessar

Comentaris