Família Raventós se situa al Top 100 Wineries of 2023 de la revista nord-americana Wine & Spirits


És l’únic elaborador d’escumosos català que apareix al llistat que també destaca el projecte de vins naturals nascut el 2017 a Can Sumoi, al Baix Penedès
Raventós i Blanc i Can Sumoi se situen entre els 100 millors cellers del món, entrant al Top 100 Wineries of 2023, publicat aquest dimarts per la prestigiosa revista nord-americana Wine & Spirits. Només dos cellers catalans, set en total a nivell estatal, integren aquest llistat, que reconeix la precisió en l’expressió de l’origen dels vins (Raventós i Blanc, Can Sumoi, Suertes del Marqués, Tempos Vega Sicilia, De los Abuelos, López de Heredia y Muga).
Can Sumoi repeteix per segon any consecutiu, mentre que Raventós i Blanc és l’únic elaborador d’escumós català al llistat, compartint espai amb 7 cellers més d’escumós a nivell mundial – 4
champagnes, un cremant d’Alsace, un prosecco i un escumós nord-americà.
La revista Wine & Spirits ha puntuat de manera excel·lent diversos dels nostres escumosos els
darrers anys i, per primera vegada, el celler passa ara a formar part d’aquest llistat d’abast
mundial. Aquesta fita suposa un reconeixement a una de les tradicions vitivinícoles més llargues
documentades del món i torna a situar Raventós i Blanc com un pioner i referent internacional
en l’elaboració de vins escumosos.
Raventós i Blanc és l’única finca integrada on treballen l’animal, la planta i l’home per elaborar
vins escumosos de màxim prestigi; i avui ha esdevingut un punt de referència mundial pels
seus mètodes de viticultura sostenible. La distinció situa el celler al selecte llistat dels 100 millors cellers a escala global. Només vuit cellers d’escumosos formen part del llistat, cosa que situa Raventós i Blanc en un model a seguir a escala internacional.
De les mans de Pepe Raventós, que encapçala el celler després de 21 generacions, Raventós i Blanc manté el compromís per la innovació i l’excel·lència elaborant vins que siguin un fidel reflex del seu origen.
El projecte de vins naturals Can Sumoi, de la família Raventós, ha entrat al llistat de les Top 100
Wineries per segon any consecutiu, on també repeteixen vins com Suertes del Marqués o
Tempos Vega Sicilia. Can Sumoi va néixer el 2017, arran de la passió de Pepe Raventós pels vins naturals i el seu afany per la recuperació de varietats i vinyes perdudes al cor del Penedès. A més de treballar la finca de Can Sumoi, el celler també treballa en equip amb viticultors locals, vocacionals i certificats
ecològics.
El projecte pren el nom d’una finca integrada al Baix Penedès datada del 1645 a la Serra de l’Home, al Montmell, a 600 metres sobre el nivell del mar, on recuperem les 20 hectàrees de vinyes i protegim les 300 ha de bosc de la finca. Tots els vins Can Sumoi són orgànics i naturals i s’elaboren seguint el protocol d’intervenció mínima sense cap additiu enològic afegit durant la vinificació. Només un mínim de sulfits a
l’embotellat,seguint la recent normativa francesa Méthode Vin Nature – no hi ha més de 30mg/L
de sulfits per vi.
Un celler que, amb només 6 anys de vida, torna a demostrar la seva força internacional i posiciona els vins naturals del Penedès i les varietats Xarel·lo i Sumoll al panorama mundial.