FOMO: Fear of missing out

06/04/2023 - 10:02h

Maite Colomer

Quan algú bufa espelmes en un aniversari, o en un concert on el públic està més pendent de gravar els intèrprets que de gaudir de les peces, o, en el moment d’aixecar l’aleta en un castell quan es veuen moltes càmeres sobrepassant els caps dels que aplaudeixen…
En totes aquestes situacions, i en moltes d’altres, estem més pendents de deixar el moment immortalitzat a les xarxes que de gaudir-lo. Ens fa por perdre aquell moment…..
L’angoixa de perdre’s una vivència es veu agreujada quan ens trobem en un lloc, en un ambient i les xarxes ens recorden que podríem estar també en un altre, on els assistents estan gaudint més del que nosaltres ho estem fent.
Aquesta por ha crescut amb l’expansió de les xarxes socials, on es fa ostentació de viatges, assistència a concerts, a trobades o d’altres. Tots aquests actes queden reflectits a la xarxa amb imatges somrients de persones gaudint dels esdeveniments.
No cal dir que les xarxes magnifiquen els actes. Les imatges que es publiquen no reflecteixen la vivència real de tots els assistents, sinó que en magnifiquen el gaudi.
El FOMO (Fear of missing out) és un fenomen propi sobretot de les persones joves, és una ansietat social produïda per la sensació de por d’estar-se perdent coses.
Aquesta angoixa està molt relacionada amb una autoestima baixa, com més insatisfet s’està del que fa un mateix, més es desitja viure les magnífiques experiències que els altres descriuen en la xarxa.
És una forma d’ansietat i s’ha de tractar com a tal i intentar reduir l’estrès.
En aquest cas és molt important trobar un enfocament més positiu de la nostra experiència i buscar relacions socials reals.
Gaudiu tots de la vostra Setmana Santa!!

També et pot interessar

Comentaris