Paralitzada la licitació del contracte de neteja viària del municipi del Vendrell

Imatge d’arxiu d’un servei de neteja viària.
13/03/2023 - 19:45h

Es tracta d’una mesura provisional presa per unanimitat pel Tribunal Català de Contractes del Sector Públic

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha suspès la licitació del servei de neteja viària del municipi del Vendrell engegada el 16 de gener i al que es podien presentar ofertes fins al passat 6 de març.

Segons ha fet públic aquest dilluns el grup municipal Som Poble-ERC, es tracta d’una mesura provisional presa per unanimitat per l’esmentat tribunal i a l’espera de la resolució final.

Som Poble-ERC ha recordat que el 27 de gener va presentar un contenciós-administratiu donada la manca d’un estudi econòmic fonamentat que avalés la privatització de la gestió del servei de neteja del Vendrell, un dels serveis que més recursos de l’ajuntament vendrellenc consumeix. En paral·lel, des del grup municipal s’ha interposat un recurs al Tribunal de Contractes on, a més de la manca del mencionat estudi econòmic, que afecta tot el procés de contractació, es posen sobre la taula possibles irregularitats referents a la pròpia licitació.

Entre les citades irregularitats “destaca la inconsistència de l’estructura de costos proposada que, segons el Comitè de Preus de Contractes de la Generalitat, pot suposar un increment del cost anual del servei de 1,5 milions a 1,8 milions d’euros en despeses de personal”, explica Som Poble-ERC.

També l’existència d’una “bossa d’hores de serveis diversos” indeterminada, que fins i tot podria superar el cost del mateix contracte. Tampoc es garanteix l’eliminació de les desigualtats de gènere en termes de contractació, etcètera, s’apunta des del mateix grup polític.

Ara el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha valorat els arguments aportats per Som Poble–ERC i ha adoptat la mesura provisional de suspendre el procés de licitació, fins a una resolució definitiva. La raó és que en el cas que s’adjudiqui el contracte i posteriorment s’anul·lés es produiria un perjudici difícilment reparable.

El grup municipal de Som Poble-ERC també considera que la decisió del govern municipal socialista vendrellenc de “privatitzar” el servei públic de neteja viària és totalment injustificada. A més, el procés de licitació s’ha fet, segons el punt de vista del grup municipal, incomplint la normativa.

“Per això s’han presentat aquests recursos en defensa dels drets dels ciutadans i per protegir els serveis públics i l’economia de l’Ajuntament”, s’assegura des del principal grup a l’oposició.

Som Poble-ERC remarca que el govern del PSC “ha dit reiteradament que tot era legal i que els recursos de Som Poble–ERC només tenien l’objectiu de posar bastons a les rodes, però dos tribunals diferents han admès els recursos i un d’ells, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, ha aturat el procés de contractació, fet que posa de manifest que els indicis d’irregularitats exposats són més que justificats”.

També et pot interessar

Comentaris