El bus urbà de Sant Sadurní serà gratuït tot el 2023

22/12/2022 - 18:05h

L’Ajuntament vol incentivar l’ús d’aquest mitjà de transport, que actualment està infrautilitzat

Sant Sadurní va tancar dimarts el curs polític del 2022 amb la sessió plenària del mes de desembre, una reunió que es va allargar dues hores i mitja, i que va servir per aprovar algunes propostes i projectes destacats per al municipi. Un dels que més incidirà en la butxaca dels ciutadans serà la gratuïtat del bitllet del bus urbà per al 2023. La mesura va rebre el vot favorable de tots els grups polítics i busca incrementar el nombre d’usuaris del servei, alhora que rebaixarà la pressió fiscal per als ciutadans.

Tal com va explicar el regidor de Mobilitat, Carles del Amor, des del 2019 –l’any abans de la pandèmia– s’ha reduït un 50% la xifra de persones que fan ús del bus, que de mitjana té 4 passatgers per viatge. La majoria dels usuaris d’aquest transport són persones grans, i el que es vol és assolir que el servei sigui atractiu, també, per als estudiants que es desplacen als seus centres d’estudis amb Renfe, i per a les persones que van a treballar amb tren.

“Molts municipis van perdre usuaris del bus després de la pandèmia, i Sant Sadurní els ha recuperat per sota de la mitjana. Hem de mirar de revertir la tendència”, va declarar Del Amor, que va apuntar que si no s’aconsegueix omplir el bus, “tenir el servei contaminarà més que no tenir-lo”.

Nou parc de la Rambla

Un altre dels punts destacats que es va aprovar en el ple de dimarts –amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció del PSC– va ser la primera fase de remodelació del parc de la Rambla. Ja fa temps que alguns veïns es queixen de la degradació que ha patit l’espai els darrers anys, i del soroll que fan a les nits alguns grups de persones que s’hi troben. Amb aquesta reforma, tal com va apuntar Xavi Rodríguez, regidor d’Urbanisme, el que es busca és revitalitzar un dels pulmons verds del centre de la vila, i convertir-lo en una zona biosaludable.

Justament aquest enfocament és el que ha permès a Sant Sadurní beneficiar-se d’una subvenció Next Generation, que permetrà a l’Ajuntament afrontar els 360.000 euros que costarà aquesta primera fase de millora, i una segona posterior, que ascendirà a uns 300.000 euros.

En la primera intervenció està previst actuar en la part superior de la plaça, on s’ubicarà un espai de salut. També es farà un tancament perimetral del parc per restringir-hi l’horari d’accés nocturn. En una segona fase, es millorarà la part inferior, on està previst construir pistes esportives, una zona d’espectacle i jocs d’aigua, que també serviran com a refugi climàtic en les èpoques de més calor. El tancament perimetral del parc és el punt que més discussió va generar, sobretot per part de la CUP, que considera que la mesura només aconseguirà que la problemàtica es traslladi a altres indrets de la vila.

També et pot interessar

Comentaris