Tardor de vi al Penedès

(FOTO: FREEPIK)
11/11/2022 - 16:00h

Aquest cap de setmana se celebra ‘L’Espectacle: Vins Negres Penedès’ al claustre dels Trinitaris, la Festa del Most de la Ràpita i la Festa de la Verema de Pacs

La promoció s’ha convertit en un dels principals cavalls de batalla dels vins del Penedès. Després de l’època de verema, el territori s’omple d’activitats per promocionar els productes que s’hi elaboren, i aquest cap de setmana el claustre dels Trinitaris de Vilafranca, el nucli de la Ràpita a Santa Margarida i els Monjos i Pacs del Penedès seran els escenaris de les diferents propostes que s’han organitzat.

El monumental claustre vilafranquí acollirà demà dissabte una nova edició de ‘L’Espectacle: Vins Negres Penedès’, en què enguany participaran 11 dels principals cellers de la DO Penedès. A la mostra s’hi presentaran una vintena de vins negres, que es podran maridar amb una selecció de propostes gastronòmiques ideades pel restaurant vilafranquí El Gat Blau, organitzador de l’acte amb la col·laboració de la DO Penedès.

Des que comenci l’activitat, a les 7 de la tarda, i fins a dos quarts d’11 de la nit, els assistents podran tastar totes les referències vinícoles presents i amb l’accés s’hi inclouran tres degustacions gastronòmiques. Durant la vetllada es podran adquirir tiquets per a més degustacions de cuina. Les entrades per a ‘L’Espectacle: Vins Negres Penedès 2022’ es poden comprar encara anticipadament al restaurant El Gat Blau a un preu de 20 euros o el mateix dissabte al claustre dels Trinitaris segons existències.

“Un dels fets que fan d’aquest esdeveniment un èxit any rere any és el gran nivell de vins que s’hi poden tastar”, explica Olga Guasch, propietària del restaurant El Gat Blau.

Una de les línies de treball que la Denominació d’Origen Penedès està desplegant actualment és donar a conèixer al públic final el gran ventall de vins negres que s’elaboren a la DO Penedès i la gran qualitat de tots ells.

“‘L’Espectacle: Vins Negres Penedès’ és una bona manera de conèixer la realitat vitivinícola del Penedès, ja que són els mateixos elaboradors els que serveixen els vins als assistents i així aquests poden conèixer de primera mà quines característiques té el vi i com ha estat elaborat”, afirma el director de la DO Penedès, Francesc Olivella.

Durant la vetllada també s’ha programat un espectacle de dansa, a càrrec de les ballarines de Gimdans Sandra Ferré i Alba Tort, que han creat una coreografia especialment per a aquesta ocasió. La proposta té com a objectiu fer reflexionar els assistents sobre el paper de la humanitat en el planeta i com aquesta el malmet. L’esdeveniment també comptarà amb l’ambientació musical de la DJ Marian.

Festa del Most de la Ràpita

Els amants del vi també tenen aquest cap de setmana una cita obligada a la Ràpita. El nucli de Santa Margarida i els Monjos va iniciar la setmana passada els actes de la seva popular Festa del Most, que els pròxims dies arribaran al seu punt àlgid.

Avui divendres, a tres quarts de 10 de la nit, es donarà el tret de sortida a la festa amb la inauguració de la 49a Mostra de Vins del Penedès i Cava. Enguany el pregó anirà a càrrec de Cristina Martí, expresidenta del Grup de Joves. Després tindrà lloc la tradicional premsada, de la qual sortirà el most del 2022.

Demà dissabte, entre d’altres, s’ha organitzat el 34è Corremost –una cercavila de vehicles sense motor que es farà al matí–, o l’11è Corre-Cellers, que començarà a dos quarts de 8 de la tarda. Diumenge a les 12 del migdia hi haurà el 42è Concurs de Tastavins de la Ràpita i, simultàniament, el Vermut Electrònic rapitenc.

Totes les activitats de la Festa del Most es poden consultar al web festadelmost.com.

Festa de la Verema a Pacs

L’altra cita destacada del cap de setmana tindrà lloc a Pacs del Penedès, on demà dissabte i diumenge se celebra la 19a Festa de la Verema. Demà, el programa d’actes inclourà la representació de l’obra de teatre Un dia és un dia, de la companyia A Pèl, a les 7 de la tarda. Diumenge al matí les activitats començaran a dos quarts de 9 amb una caminada entre vinyes, i després s’inaugurarà la nova plaça de l’Ajuntament.

A les 11 del matí s’ha organitzat una botifarrada popular amb música en directe (cal inscripció prèvia), que inclourà vins dels set cellers que hi ha al municipi. Al migdia hi haurà una cercavila amb els balls populars, els diables i els gegants. De cara a l’any que ve, l’Ajuntament estudiarà impulsar la festa donant-li un nou aire per fer-la “més atractiva”.

També et pot interessar

Comentaris