La importància de l’autoestima

28/08/2021 - 09:35h

Maite Colomer

L’autoestima és la valoració que fem de nosaltres mateixos i de les nostres capacitats.  Varia molt d’una persona a una altra i també al llarg de la nostra vida i experiències.  Tots aquests judicis els fem partint d’escales de valors subjectives que ens hem construït nosaltres mateixos i que seran diferents de les de les persones que ens envolten.

Molt sovint, sota la creença que sóm els millors coneixedors de nosaltres mateixos, esdevenim els crítics més esctrictes, exagerant els nostres defectes i ignorant les virtuts, abocant-nos a una autoestima baixa.

Les persones amb baixa autoestima, sovint sense ser-ne conscients, necessiten l’aprovació i reconeixement dels altres i tenen dificultats per expressar el que realment pensen, o no poden dir “no” quan és necessari sense sentir-se malament.

De vegades una autoestima baixa ha estat causada perquè la vida ens ha portat a envoltar-nos de gent que ha actuat fent-nos sentir malament. Cal apartar-nos d’aquesta gent i envoltar-nos de gent que ens faci sentir bé.

L’èxit professional i personal està molt relacionat amb una alta autoestima. Si nosaltres ens creiem capaços,ens serà molt més fàcil aconseguir els nostres objectius. Si, al contrari, ja partim de la creença que no en serem, ho tenim molt difícil per aconseguir-los.

Tenim una nova Festa Major de Vilafranca a tocar, malgrat que sigui ben estranya i limitada per la covid, segueix representant un punt d’inflexió, un final de vacances i començament de curs.

Com tots els començaments, podem aprofitar per  plantejar-nos propòsits com pot ser acceptar que no hem de ser perfectes, ningú no ho és, i centrar-nos en el que creiem que tenim de positiu.

Bona Festa Major i bona tornada a la no-normalitat!

També et pot interessar

Comentaris