Sant Sadurní comença a donar forma a la millora de l’edifici de Can Guineu

FOTO: MARIA ROSA FERRË
30/07/2021 - 10:01h

L’Ajuntament presenta a les entitats de la vila el procés participatiu per escollir quins usos tindrà la històrica construcció

Després de la construcció de l’espai efímer de l’Elisava a Can Guineu, Sant Sadurní ha fet aquesta setmana un pas més en la remodelació d’aquest històric edifici presentant a les entitats del municipi el projecte de participació ciutadana per definir els nous usos de l’equipament.

El consistori sadurninenc va tancar la compra de la casa a finals del 2018, després de mesos de negociacions amb els propietaris de l’immoble. Freixenet, Codorniu i Juvé i Camps havien adquirit anys enrere l’edifici on es volia ubicar la seu del Consell Regulador del Cava, però el projecte no es va arribar a materialitzar.

Quan l’Ajuntament va assumir la titularitat de Can Guineu ja es va posar sobre la taula la voluntat d’organitzar un procés participatiu per decidir el destí de la finca. Finalment, la consulta ciutadana es posarà en marxa al setembre, tot i que no serà fins a la primavera del 2022 quan se n’obtinguin els resultats.

Tal com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana de Sant Sadurní, Pere Vernet, s’aprofitarà algunes dates destacades en el calendari festiu sadurninenc per organitzar les diferents etapes de la consulta. En principi està previst que el procés es desenvolupi en dues fases, però no se’n descarta una tercera, si el projecte ho requerís.

El tret de sortida de la proposta es donarà el 22 de setembre, quan s’iniciaran els treballs i tallers per contextualitzar l’edifici, i es faran visites guiades a l’edifici, similars a les que es van fer coincidint amb el Cavatast de l’any passat.

Precisament la mostra cavista, serà el final d’aquest primer pas en el camí, que seguirà amb la recollida de propostes que vulguin fer els ciutadans, i que s’allargarà fins a la Festa Major de Sant Sadurní, a final de novembre.
En aquest punt, i fins a la primavera, el procés es dedicarà a la revisió de les propostes presentades i a l’estudi de la viabilitat. No es pot oblidar que Can Guineu va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), i per tant hi ha algunes actuacions que no són permeses.

D’aquesta fase de triatge s’espera que en surtin de 3 a 5 idees, que es presentaran per Sant Jordi amb una exposició al pati de l’emblemàtic edifici.

Per garantir la transparència de tot el procés (que tindrà un cost d’uns 14.000 euros) s’ha decidit que hi hagi observadors dels diferents partits municipals en el grup motor que organitza la consulta. A més, s’habilitarà un web perquè els ciutadans puguin fer seguiment de tot el projecte, que tal com ha reconegut l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, és de “llarg recorregut”, ja que no es preveu que la remodelació de Can Guineu pugui ser una realitat aquesta legislatura.

També et pot interessar

Comentaris