Passaport turístic

10/03/2021 - 19:15h

Daniel García Peris

La Ciutat del Vi (25)

Encara falten dies per a la Setmana Santa, però se’n parla més que mai. L’evolució de la pandèmia, amb un descens en la majoria d’indicadors, ha despertat més que mai l’esperança per al turisme. Les autoritats sanitàries són prudents i la mobilitat no canviarà de cara a aquest període de vacances. Al nostre país el confinament comarcal continuarà, presumiblement fins a l’estiu. Després de l’any que portem de mesures per evitar la propagació de la Covid-19 hem de ser pacients per evitar noves onades. Això sí, s’han de fer tots els preparatius necessaris per a la reactivació del turisme.

Una de les eines més importants serà el certificat verd digital que ha anunciat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. Mitjançant aquest passaport es podrà acreditar si una persona ha estat vacunada de coronavirus, incloure informació dels resultats dels test PCR o si s’ha passat la malaltia i ha generat anticossos. Certament provoca implicacions ètiques i de privacitat per la protecció de dades, però en una època tan excepcional necessitem instruments d’aquest tipus per caminar cap a la normalitat. El fet que hi haurà una normativa comuna a Europa, pública i no desenvolupada per col·lectius privats, serà una garantia. El format serà el d’una aplicació amb un codi QR que donarà una llum verda per passar els controls i això impedeix que per exemple un hotel o una línia aèria accedeixi a l’historial. Una acreditació dinàmica que mostrarem amb el mòbil, fidel a l’ús intensiu que fem de la tecnologia per mantenir la distància i accelerar els processos. Cal veure com s’articularà amb la situació particular de les mesures que fins ara mostren els diversos països de la Unió Europea.

De cada 10 llocs de treball destruïts per la pandèmia, 9 són relacionats amb el sector serveis, hostaleria i altres àmbits turístics. Una dada demolidora que mereix els màxims esforços perquè les previsions de la vacunació es facin realitat i recuperem un turisme sostenible.

També et pot interessar

Comentaris