Minimalisme

10/09/2020 - 09:45h

Annabel Ricarte

Menys és més, el minimalisme està agafant molts adeptes.


La filosofia minimalista és viure de manera conscient prioritzant les coses essencials i desfer-nos de totes les coses supèrflues. Viure de manera més lleugera, sense crear necessitats. Per això cal practicar i fer-ho de manera conscient pensant en les coses que realment volem tenir i que són necessàries per guanyar en qualitat de vida i en espai vital.


Segur que si ens parem a pensar i fem una ullada ràpida a un espai de casa, veurem que hi ha algun objecte que ens està ocupant espai i que realment no ens agrada o no té cap utilitat. Només cal obrir un calaix per veure que és així. Ser minimalista no vol dir que no gaudim de tenir coses, vol dir ser conscients del per què les tenim. Ser minimalista tampoc vol dir que haguem de tenir un nombre limitat d’objectes o pertinences. Ser minimalista és viure amb les coses essencials, tenint en compte que per cada persona seran diferents. Per això no existeix una llista de coses essencials per a tots igual. Com podem fer per començar a practicar el minimalisme? Algunes pautes per fer-ho són:

  • Pensar en les coses que tenim i preguntar-nos si realment són necessàries. Molt senzill: per saber si un objecte ens és útil hem d’utilitzar-lo sovint.
  • Abans de començar a comprar és important què ens preguntem, per què ho comprem?
  • En el cas de la roba, sabates o complements, si entra una peça, que en surti una altra.
  • Fer una llista personalitzada dels imprescindibles o essencials, siguem honestos amb nosaltres mateixos, aquí no s’hi valen els “per si de cas”. Hem de pensar que en molts casos tenim coses guardades que ni sabíem que les teníem. Si no les hem trobat a faltar vol dir que no les necessitem. En el cas de tenir algun dubte, podem fer una caixa on posarem els objectes sobre els quals no ens hem decidit,. Quan la tanquem hi escriurem a fora què hi ha i la data. Si passats uns mesos no ho hem fet servir, donem-ho.
PUBLICITAT

Una dita de l’autora Francine Jay: “Al contrari del que la publicitat ens fa creure, tu no ets el que tens. Tu ets tu i les coses són coses”.

El dissenyador britànic Wiilliam Morris va escriure: “No tinguis res a casa teva que no sigui útil o consideris bonic”. Prenguem consciència de tot el que tenim i per què ho tenim. Si consumim de manera responsable i conscient, ajudarem a salvar el planeta. I per finalitzar, recordem que no ens fa falta espai, ens sobren coses.

També et pot interessar

Comentaris