“Hi ha molta gent que em diu que els meus vídeos els fan riure i que els he fet el confinament més amè”

10/07/2020 - 09:00h

Entrevistem la vilafranquina Pepi Pulido, que s’ha fet força popular amb l’edició de vídeos humorístics a la xarxa social TikTok

Pepi Pulido, administrativa vilafranquina filla de pares de Cadis, un dels llocs de l’Estat on hi ha fama d’haver-hi més sentit de l’humor, treballa a l’oficina local de Correus des de fa 20 anys. “Tothom està content de veure’m arribar amb la furgoneta, perquè porto paquets i no multes”, afirma tot rient. Durant el confinament s’ha fet força popular amb l’edició de vídeos humorístics a la xarxa social TikTok, on, amb el nom de @pepipulido, té 650 seguidors. També se la pot seguir a Facebook (673 seguidors) i a Instagram (@pepipulidogallego), xarxa on en té 497. Pulido ha estat durant quatre anys balladora de les Cotonines i membre del Ball Pla de Vilafranca, també quatre anys. A més, ha jugat a voleibol i des de fa 7 anys juga a pàdel.

D’on sorgeix la seva idea de fer clips per a la xarxa TikTok?
Jo estic molt lligada a les xarxes Facebook i Instagram i sabia que TikTok era una aplicació que feia servir molt la canalla bàsicament per fer coreografies, però vaig veure el vídeo d’una perruquera de Vilafranca que és amiga meva, i em va resultar divertit veure una imitació seva de la Rosalía, o sigui que li vaig preguntar com es feia i m’hi vaig posar. Són vídeos d’un màxim d’un minut i, de moment, el que faig són imitacions amb playback.

Què busca, amb aquesta iniciativa?
Res. Només entreteniment, perquè el confinament ha estat molt avorrit. I això que nosaltres tenim les xarxes, perquè els meus pares, que només tenen la televisió…


Quin va ser el seu primer vídeo a TikTok?
El d’aquella nena petita que no para de dir “Papa: a calle, a calle”, plorant desesperada perquè vol sortir al carrer. Jo agafo l’àudio de qualsevol vídeo de la xarxa, obro la pantalla on aparec i faig la imitació.

Ha de ser complicat quadrar exactament la seva veu amb la imatge…
Fas servir un temporitzador i a vegades ho proves unes quantes vegades, tot i escoltar-ho abans uns quants cops. També hi ha eines per enregistrar la veu a poc a poc i després reproduir-la a ritme normal. És útil per a textos llargs o per a quan parlen molt de pressa.

Ha tingut molt d’èxit, segons em consta.
Després de penjar dos o tres vídeos, ja hi havia gent que em comentava que s’havia fet un fart de riure veient-los, i que el confinament se’ls feia més amè [riu]. Primer em veien els meus seguidors a Facebook i a Instagram i ara, només a TikTok, ja em segueixen gairebé 700 persones, tot i que no puc veure qui són. I també puc saber quantes vegades s’ha vist un vídeo.

El del cavall em va fer riure molt.
Aquest en concret s’ha reproduït unes 34.000 vegades.

Caram! És el més vist?
Jo em pensava que sí, però aquell en què em poso moltes mascaretes ja té 106.000 visualitzacions! Crec que si tens moltes visualitzacions, l’aplicació et posiciona més amunt i potser és el primer vídeo que t’apareix en entrar-hi. Acostumada que em comentin coses a Instagram els deu amiguets, això em deixa flipada.

Acostumada que em comentin coses a Instagram els deu amiguets, 106.000 visualitzacions d’un vídeo em deixen flipada”

Pepi Pulido

Quina sensació té?
Estic contenta i m’agrada, però tampoc aspiro a res en concret, ni em faig a la idea del que suposa. És una cosa que m’ha distret molt i que m’ha fet iŀlusió que la gent em comentés que els feia riure. Un cosí del meu home que viu a Mèxic també em va fer saber que em mirava [riu].

Quants vídeos ha fet?
Compto que uns 600. Durant el confinament, en feia uns deu al dia amb diferents vestits i perruques perquè tenia tot el temps del món. Sempre m’ha agradat disfressar-me per Carnaval, i també fer el pallasso; no he tingut vergonya. Ara, com que ja no tinc tant de temps, en faig molts menys, i també és veritat que no trobo tants de bons.

De què depèn la temàtica de la imitació que fa?
Que el vídeo original em faci riure en veure’l o que m’agradi la cançó. Em va divertir molt, per exemple, imitar l’actor Paco León quan imitava la presentadora del programa Estrenos de cartelera.

Hi ha algun personatge del qual sigui més fan?
M’ha agradat molt fer quatre vídeos dels Minions amb ulleres de piscina, el polo de Correus i un peto que no sé per què no l’he llençat, perquè fa 30 anys que el tinc i no em va bé. També m’ha agradat fer la pija Carmen Lomana, que m’ha fet molta gràcia d’imitar amb ulleres i pamela, o el Chicote.

Què li diu, el seu marit?
Que estic com una cabra, i molt pesada amb els tiktoks [riu]. És veritat que a vegades, sense voler-ho, et crees com una angoixa per voler fer un vídeo, i he anat a dormir obsessionada amb algunes cançonetes.

Quins comentaris li escriuen a les xarxes?
La gent que els agrada m’ho diuen i, per exemple, darrerament ha fet molta gràcia la imitació de l’Ona Carbonell en una piscina inflable. En un primer intent vaig fer tard a l’hora de quadrar el xof! que se sentia en caure a l’aigua i, com que ja estava mullada, a l’enregistrament definitiu vaig relliscar i vaig caure de veritat a la piscina. Sí que va quedar divertit.

La gent que els agrada m’ho diuen i, per exemple, darrerament ha fet molta gràcia la imitació de l’Ona Carbonell en una piscina inflable”

Pepi Pulido

També he vist que en fa interaccionant amb altres personatges…
Sí. És el que et permet fer el que s’anomena model Duo. Es veu a doble pantalla el personatge que vols imitar i tu al costat fent la mateixa coreografia. En algun cas, la persona de la qual he agafat la imatge com a model m’ho ha agraït i m’ha dit que li ha agradat com l’he imitat. També hi ha gent que t’anima a fer un duo amb ella.

A vostè, que demostra tant de sentit de l’humor en els seus vídeos, quin humorista li agrada?
Jo era fan de Pepe Rubianes, per mi el monologuista número u. També m’agraden molt Dani Rovira, David Guapo i molts del Canal Comedy.

Vostè és cartera de Correus. Com li ha afectat, el confinament?
Anava a treballar contenta perquè era una privilegiada que, dia sí dia no, podia sortir tranquiŀlament pel carrer. I el dia que no treballava sortia de casa per anar a comprar.

Què creu que passarà amb l’evolució del coronavirus?
Penso que hi haurà un rebrot perquè tots plegats som molt inconscients, i que ens confinaran quinze dies més. Però no em fa por la Covid, perquè si no l’he agafat ja… Sí que em fa por perdre familiars.

Per què no ha deixat de fer vídeos després del confinament?
Perquè la gent em diu que continuï.

També et pot interessar

Comentaris