La música es corona

14/04/2020 - 16:02h

Roser Ríos Rallé, musicoterapeuta

Aquests dies d’introspecció i reflexions contínues, voldria dedicar una estoneta a pensar en el paper que hi està tenint la música.
Com a musicoterapeuta, sé que la música té uns efectes terapèutics molt importants en les persones. Tal com diu una de les definicions sobre musicoteràpia, “És l’art d’utilitzar la música com a eina terapèutica”. I… què és el que està fent la població confinada dins de les cases a les nostres viles? Tenim música als balcons; els cantautors estan component cançons des de les seves llars; cantants que estan fent Instagrams en directe per acompanyar la gent; instrumentistes que es troben a la llunyania per tocar la mateixa peça musical; solistes que regalen les seves àries després dels aplaudiments a les vuit del vespre al seu barri. Fins i tot, el clam de les campanes de les nostres esglésies a les dotze del migdia tenen la funció d’ajudar, per donar ànim a tirar endavant i per fer volar el missatge que no estem sols en aquesta lluita.

La música, aquests dies, és a dalt de tot. Com una altra corona: la corona del gegant de Vilafranca. I la música, després d’aquesta experiència, segur que queda CORONADA com una eina imprescindible en el caminar de les nostres vides.
Espero que després d’aquesta experiència la música quedi com un dels hàbits que haurem incorporat després de tants dies de confinament:
Que continuem dedicant cançons als que estimem.
Que continuem cantant a cau d’orella als nostres petits perquè es calmin.
Que cantem als nostres avis un bolero que els faci retornar a la seva d’infantesa.

PUBLICITAT

I que, quan ens deixin sortir, cantem tot passejant pel nostre poble tot gaudint d’aquesta llibertat.
En definitiva, que continuem fent servir la música, ara que ens hem adonat que de veritat és una eina tan poderosa i que tenim tan a l’abast.
Ens retrobarem als balls, i als concerts als auditoris, i als teatres i places dels nostres pobles. Segur que sí!
I la música hi serà present.

Vilafranca

També et pot interessar

Comentaris