“La normalitat tornarà”

22/03/2020 - 13:08h

Damià Deàs, president de l’Institut del Cava

Som davant d’una crisi conjuntural. Tot dependrà de quant duri, però confiem que després d’una previsible caiguda generalitzada de les vendes, aquestes es recuperin gradualment de cara al 2021. Des de la patronal creiem que les mesures que acaba de posar en marxa el Govern tindran efectivitat i que la major part de les nostres empreses podran seguir desenvolupant la seva activitat sense greus conseqüències econòmiques a mitjà termini.

Des del punt de vista personal, crec que és en moments com aquests quan valorem més la importància d’estar a casa amb la família i de poder gaudir plegats –amb moderació– de plaers que , com el cava i la gastronomia, formen part de la nostra vida quotidiana. És important entendre que el que estem vivint és temporal i que la normalitat tornarà a les nostres vides.
Crec també que, d’alguna manera, aquesta crisi influirà en positiu en les nostres organitzacions empresarials i en les relacions entre les empreses de la cadena de valor. Sento que estem començant a desenvolupar un esperit de corresponsabilitat amb el nostre entorn, no només entre les empreses, compartint informació, sinó també amb els nostres coŀlaboradors, com ara els distribuïdors, que també estan patint de manera directa amb el tancament dels restaurants, les botigues i els hotels, als quals en aquests moments, especialment, hem de donar suport.

PUBLICITAT

Aquest moment que ens ha tocat viure ha vingut per dur-nos aprenentatges. Un de clau és la importància de la digitalització. Tots els cellers s’estan adaptant al teletreball en tots els casos en què la tasca del treballador o treballadora ho permet. D’altra banda, també s’han pres les mesures sanitàries necessàries perquè els nostres departaments de producció segueixin funcionant. Aquesta prova de foc ens fa adonar que les organitzacions ens podem adaptar a circumstàncies excepcionals com aquesta i que podem seguir funcionant.

En aquesta mateixa línia, també està agafant protagonisme la venda de vins online. Un cop superada la crisi, m’alegraria molt veure la consolidació d’aquestes plataformes, tant a escala nacional com internacional, on el cava té, sens dubte, un gran futur.

També et pot interessar

Comentaris