No hi ha res més contagiós que la por

20/03/2020 - 16:00h

Maite Colomer

Els éssers humans ens comportem de manera gregària. Actuem com ho fa el nostre veí més que com creiem que realment hem d’actuar. La compra compulsiva que hem vist aquests últims dies pot haver estat una manera de calmar l’ansietat i tenir sensació de control sobre la situació.

La por no només la generen les situacions reals, sinó també els nostres pensaments. Un excés d’informació pot portar a una preocupació excessiva.

Gràcies a les contínues intervencions dels experts, la que hauria de ser la preocupació principal, la de la salut, s’ha convertit en secundària, cosa que ha afectat sobretot les persones de més edat o amb altres problemàtiques.

Una altra por, i no menys important, és la por a les conseqüències econòmiques que tindrà aquesta pandèmia. Molta gent haurà perdut la feina quan es publiqui aquest escrit. I quan es retorni a la situació laboral habitual, com es recuperarà l’economia?

Totes aquestes pors són comprensibles i lícites, i no deixarem de tenir-les, però cal que fem el possible per intentar conservar uns hàbits dins l’anormalitat d’aquesta situació, ja que qualsevol bon hàbit que ara perdem ens serà molt difícil de recuperar.

També et pot interessar

Comentaris