Por a què pensaran de nosaltres

28/02/2020 - 09:05h

Maite Colomer

No és només per Carnaval quan maquillem la nostre imatge, sinó que durant tot l’any intentem adaptar-la al que creiem que complaurà més als que ens envolten.

Tenim una imatge de nosaltres conformada al que ens han dit les persones que més ens influeixen, fins a tal punt que ens esforcem per assemblar-nos a aquesta imatge.

El sorgiment de les xarxes socials també fa que estiguem constantment exposats a un aparador i controlant constantment la nostra imatge, la qual cosa és esgotadora.

Dedicar massa temps a preocupar-nos sobre què estan pensant els altres ens pot generar por i ansietat.

PUBLICITAT

Els pensaments són fruit de la personalitat i les experiències, i són inherents i diferents per a cada persona, motiu pel qual és molt difícil arribar a saber què pensen els altres i, encara més, saber què pensen sobre nosaltres.

Som molt més crítics amb nosaltres mateixos del que ho són els altres amb nosaltres. Ningú no coneix els nostres punts més dèbils millor que nosaltres, i això ens converteix en els més crítics dels nostres actes. Com millor sigui el nostre autoconcepte, més gran serà la nostra autoestima. També cal que recordem que la majoria de gent no està pendent del que fem nosaltres, sinó d’ella mateixa. Hem de mantenir una perspectiva i concentrar-nos en el que realment importa.

També et pot interessar

Comentaris