La lliçó de córrer

27/02/2020 - 15:00h

Daniel García Peris

A punt per #córrer la 34a #cursa @lamitja #21K #Granollers #LesFranqueses #LaGarriga la meva primera #MitjaMarató! #running #VallèsOriental

Dos anys després de decidir aprimar-me per salut, any i mig de començar a córrer donant voltes primer al camp de futbol de Gelida i després pels carrers i boscos, i poc més d’un any de la meva primera cursa, la setmana passada vaig participar per primer cop a una mitja marató: la Mitja de Granollers. Acostumat a fer sobre asfalt la distància dels 10 quilòmetres o el quart de marató, els 21 quilòmetres es feien llargs a priori. Mai penses que estàs prou preparat, però si tens un objectiu clar el millor és afrontar-ho sense dilació. L’estratègia, doncs, va ser tractar-la com si dues proves consecutives fossin el repte. La primera, de pujada fins a la Garriga i, després, la tornada cap a la capital del Vallès Oriental. La jugada va sortir bé, tot i que el meu cos ja patia, al tram final, i no parava de sentir-lo rondinar. Sens dubte van ser de gran ajut els ànims del públic que s’apropaven a veure els corredors a totes les poblacions del recorregut.

PUBLICITAT

Va ser una energia difícil de quantificar, la qual ja vaig tornar a captar en la meva segona participació a la 10K de Vilafranca la setmana anterior. És un valor social que només es pot crear des de la col·lectivitat. Si poses la preparació per la teva banda és fàcil millorar els resultats any rere any, tal com vaig poder comprovar. És un diàleg entre tu i el teu cos en el qual cada part coneix les necessitats i desitjos de l’altre. Potser després t’adones que el teu cos té més habilitats de les que pensaves i pot aconseguir el que semblava inabastable. Ara em queda comptar els dies per a la Mitja Marató de l’Espirall i seguir constatant que al Penedès hi ha molt bon nivell de curses tant urbanes com de muntanya. La següent etapa de la meva particular ruta penedesenca serà repetir la Cursa de Sant Valentí de les Cabanyes recordant el bon ambient de què es va gaudir l’any passat.

També et pot interessar

Comentaris