“Veig molt factible afrontar la td7 perquè la de sis la fem sempre i es tracta d’aguantar la resistència del castell”

20/12/2019 - 16:00h

Entrevistem el cap de colla dels Bous de la Bisbal, Sergi Corominas

Sergi Corominas és el cap de colla dels Bous de la Bisbal i aquesta temporada deixa el càrrec després de dos anys al capdavant d’una jove entitat a la qual pertany des que es va crear a la població de la Bisbal del Penedès que fins aleshores, el 2015, era coneguda com la “plaça més castellera sense colla pròpia”. El febrer o març del 2020 se celebrarà l’assemblea que nomenarà un nou equip dirigent dels Bous.

Quina valoració fa de la temporada?
Ha estat molt bona i positiva, tot i que no hem aconseguit els objectius de consolidar els castells de set i tornar a fer la clàssica actuació de 7 (3d7, 4d7 i td6) que vam fer a final del 2018. Com a màxim castell hem fet el 4d7 descarregat a la festa major de la Bisbal i el 3d7 carregat el 20 d’octubre, en el final de temporada a Cornellà. A més, vam carregar el pd5 a la festa major de les Peces d’Albinyana, a final d’agost.

Aleshores, si els objectius principals han quedat pendents, per què el balanç és positiu?
Perquè, tot i això, hem crescut molt en canalla i això donarà els seus fruits aviat. Tenim entre 7 i 8 nens que s’han estrenat al pom de dalt i això ens ha permès de fer el 5d6 mitja dotzena de vegades consecutives i també la td6 fent-hi diversos canvis al pom de dalt. La torre és el nostre castell, perquè la de sis la fem sempre i també a l’assaig, on hem arribat a posar dosos a la de set.

Com esteu, d’efectius, als Bous?
Una mica millor que als altres anys anteriors, però és un tema que costa. Som els justos per fer el que fem: castells de sis i el 2018 vam poder fer el 3d7 sols, sense cap altra colla a plaça. Però costa molt créixer en massa social amb pobles importants en el món casteller al voltant. Som unes 80 camises i uns 180 socis que col·laboren a la colla.

Tot i que vostè no en serà el cap de colla, quins creus que han de ser els objectius per al 2020?
Espero que seguim la mateixa línia marcada des del 2015, tal com vaig voler fer després de l’etapa amb el Joan Vallès. Hem de seguir en la línia d’aconseguir noves camises, consolidar els castells de set i fer la torre.

Quines possibilitats hi veu, en la td7?
Veig molt factible afrontar-la, perquè la de sis la fem sempre i es tracta d’aguantar la resistència del castell i que la canalla sigui valenta.

Em deia que han arribat a posar-hi els dosos…
Sí, però estem limitats als assaigs perquè no tenim local i, per tant, fins a l’abril assagem al gimnàs de l’escola i no hi podem fer ni castells de sis. L’anxaneta del pd4 toca el sostre. Amb l’arribada del bon temps ja podem fer servir la xarxa, però aleshores tot just ens queden dos mesos d’assaigs per a l’agost. Esperem poder disposar aviat de l’antiga Fassina que ens ha ofert l’Ajuntament, però no crec que això sigui possible aquest hivern.

Quantes actuacions fan per temporada?
Entre 15 i 20, aquest any em sembla que han estat 17. Està bé per la colla que som, i gairebé cada cap de setmana d’estiu tenim alguna sortida. Pensa que no venim d’arrels castelleres i, excepte un parell d’uns 80 castellers, la resta no havíem fet mai castells i començàvem de zero. Tot i això, la tradició castellera que hi ha a la Bisbal ens dona energia i força.

Com veu l’estat actual del món casteller?
És un moment mol bo perquè es diu que les colles afluixen, però aquí tens el 3d9sf, la td8sf i altres gamma extra d’aquest any. Hi ha una progressió molt bona i les grans colles sempre van al màxim.

També et pot interessar

Comentaris