Por a ser agredida

13/09/2019 - 12:50h

Maite Colomer

Que el títol d’aquest article estigui en femení no és només casualitat, ja que entre les persones que pateixen por a sortir soles de nit o a tornar soles a casa, la gran majoria són dones joves. Aquest fet que semblava que anava decreixent, en els últims quinze anys ha canviat de sentit i s’ha incrementat gradualment el nombre de dones que tenen por a sortir o tornar soles de nit.

La por, habitualment, és una emoció necessària per a la nostra supervivència, ja que ens fa conscients dels perills per tal que hi puguem posar remei. No tenir por és ser inconscient, ser valent és enfrontar-nos a les nostres pors.

Una persona que ha sofert una agressió probablement necessitarà un suport específic per al seu cas per part d’un professional per poder superar aquesta por.

Però quan l’origen de la por es produeix a nivell social, el major problema és que s’estén exponencialment, i una situació que durant els seus inicis es pot controlar proporcionant seguretat a les persones o espais que ho requereixen, quan passa a ser del domini públic està tan estesa que és molt més difícil posar-hi remei.

És per aquest motiu que és tan important buscar solucions i acabar amb aquestes pors quan es produeixen els primers indicis, tant si parlem d’aquests problemes a la ciutat de Barcelona com del carrer de la Palma a l’FM.

També et pot interessar

Comentaris