Pensem-hi

25/05/2019 - 10:44h

Laia Estragué

Vilafranca

Sembla que ja han passat quatre anys de les últimes eleccions municipals i, altra vegada, toca dirigir-nos a les urnes per escollir qui encapçalarà els ajuntaments penedesencs. Vetllar per uns municipis socialment justos, culturalment més actius i participatius, amb una educació a l’abast de totes les persones i amb polítiques feministes i integradores hauria de ser el centre de totes les propostes, de tots i cadascun dels partits que hi ha arreu de la comarca.

Ara bé, sobretot, essent el Penedès un territori en el punt de mira de les grans empreses que pretenen construir-hi complexos industrials arreu del nostre entorn, s’hauria de tenir com a objectiu comú entre tots i totes la defensa del nostre territori. En les últimes dècades, hem estat testimonis de la desconstrucció dels nostres paisatges i de la sobreexplotació del nostre entorn. S’han construït edificis i cases massivament, que més tard han quedat completament buides i sense perspectives de futur, mentre que d’altres, víctimes de l’especulació han vist com n’eren injustament desnonades les seves famílies.

Mitjançant la mala gestió de les polítiques, que han estat al servei de les estratègies de les multinacionals i allunyades de les persones, el paisatge que ens envolta i que ens ha vist créixer s’ha anat devastant. La construcció d’aquestes fàbriques que provoquen grans impactes en l’empremta ecològica són l’origen de la desintegració del territori vitivinícola, del paisatge i del treball agrícola de la comarca, com ja s’ha pogut veure, fins ara.

És per aquests motius que aquest diumenge,en què tenim, novament, l’oportunitat de decidir quin és el model de municipi – i de comarca- que volem, malgrat que només ens ho deixen fer cada quatre anys, és important tenir present que defensar el territori és defensar la vida de les persones. Pensem-hi!

També et pot interessar

Comentaris