El vi i l’art ocupen el barri vell de Sant Pere de Riudebitlles

26/04/2019 - 12:08h

Onze cellers de la vall Mediona-Bitlles donaran a tastar els seus vins en la tercera edició del Riudevins

Els veïns del barri vell de Sant Pere de Riudebitlles tornaran a obrir les portes dels seus antics cellers el 4 de maig per acollir una nova edició del Riudevins. La mostra, on conflueixen els productes vinícoles i l’art, comptarà enguany amb la participació d’onze empreses de la vall de Mediona Bitlles, que entraran a les cases particulars del barri antic del municipi per mostrar els seus productes al lloc original de la tradició vinícola al Penedès.

Poder visitar aquestes instal·lacions és un dels grans atractius de la mostra, ja que són edificis -la gran majoria- que només s’obren durant la fira. “Cada celler és diferent. Tots tenen la seva història”, va explicar l’alcaldessa de Sant Pere, Rosa Maria Esteve, durant la presentació del tercer Riudevins. Esteve també va apuntar que alguns veïns han decidit arranjar els seus cellers amb motiu del Riudevins, que enguany arriba a la tercera edició, un èxit segons ella, perquè ha aconseguit que els veïns s’impliquin en la iniciativa.

Qui també s’ha tornat a involucrar enguany en la mostra és el col·lectiu Riudebitlles Territori d’Art que, una vegada més, adequarà els antics cellers amb criteris artístics. Aquesta associació és molt activa al municipi, amb l’organització de la Biennal d’Art com a activitat principal.

Objectiu: repetir visitants
L’objectiu dels organitzadors de la mostra és atraure, com a mínim, els mateixos visitants que l’any passat, en què es van aplegar a Sant Pere unes 800 persones. El funcionament de la fira vinícola serà el mateix que en les passades edicions: els tiquets tindran un cost d’1 euro i cada celler podrà decidir quin preu posa als seus vins. Com a mínim, cada copa valdrà 2 euros. També a través d’aquest sistema es podran adquirir les degustacions gastronòmiques que s’oferiran al Riudevins, amb tastos de diversos productes. El Riudevins estarà obert de les 5 de la tarda a les 10 de la nit.

Una de les novetats més destacades d’aquesta tercera edició de la mostra seran les activitats paral·leles que s’han organitzat per complementar-la. Així, el divendres abans de la fira -el 3 de maig- s’ha programat el recital ‘Font del vi’, que es farà a l’HD Riudebitlles. També divendres s’inaugurarà la mostra ‘Membranòfols- Quan l’artesania s’esdevé art’, en què es podran veure diversos instruments de percussió construïts per Xixo Luthier sobre els quals una vintena d’artistes han plasmat la seva obra. L’exposició es podrà veure també a l’HD Riudebitlles.

Enguany també s’han organitzat dos tastos, que conduiran els guanyadors del 12è Premi Vilaviniteca de tast per parelles, Juan Munné i Àlex Peris. En faran un que maridarà vins amb oliades Blai Peris i un altre amb formatges de Xerigots. Les dues activitats tindran lloc al Palau dels Marquesos de Lió (l’històric edifici municipal que s’ha rehabilitat per acollir la nova biblioteca), i tindran una capacitat per 20 assistents. Les entrades per participar es podran comprar per 10 euros al mateix lloc on es compraran els tiquets.

El Riudevins d’aquest 2019 serà el més llarg dels que s’han fet fins ara, ja que proposa per al cap de setmana posterior a la mostra la projecció del documental 40 hectàrees, la terra i el pagès, creat pel vilafranquí Pep Puig, i guanyador d’un premi en el Most Festival 2018. Després de la projecció hi haurà un debat amb el director i alguns dels protagonistes del film.

La cultura també serà present al carrer, el dissabte de la mostra, als dos escenaris que s’ubicaran al nucli antic i que acolliran diverses propostes musicals. Hi haurà un grup, també, que animarà el barri vell al llarg de la tarda. A més, en diversos espais, es faran recitals a partir de les 7 del vespre.

També et pot interessar

Comentaris