Anna Casabona (Juvé&Camps), segona millor sommelier de Catalunya 2024

27/02/2024 - 11:57h

Al concurs organitzat per l’Associació de Sommeliers de Catalunya

La sommelier, enòloga i actual delegada comercial de Juvé&Camps, la vallenca Anna Casabona, ha obtingut la segona plaça en el concurs anual d’elecció del millor sommelier del país que organitza l’Associació de Sommeliers de Catalunya. Marta Cortizas (El Celler de Can Roca) ha estat la guanyadora del certamen.

Les proves eliminatòries del concurs s’han dut a terme aquest any al Paranimf de la Universitat de Cervera. Al concurs d’enguany s’hi havien presentat dotze sommeliers. Després de diverses proves teóriques i pràctiques, Marta Cortizas (El Celler de Can Roca), Anna Casabona (Juvé&Camps) i Christian Betoret (Mas de la Sala de Sallent) van convertir-se en els tres finalistes. Entre ells tres, el jurat del concurs va acabar atorgant la millor puntuació a Cortizas, seguida de Casabona i Betoret.

Anna Casabona acumula una dilatada trajectòria professional. Es sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, també WSET 4 per la WSET London School. Actualment, és sommelier i delegada comercial de Juvé&Camps de Sant Sadurní d’Anoia. Amb més de 20 anys d’experiència al capdavant del càtering i botiga de vins El Rebost i 7 anys al celler de Capçanes. Va ser finalista del mateix concurs de Millor Sommelier de catalunya les edicions de 2019, 2022 i 2023 i tercera finalista el 2018. Igualment, ha estat elegida com una de les millors deu sommeliers del concurs Mejor Sumiller de España en diverses edicions.

També et pot interessar

Comentaris